Lise Rønne

Foto: All Over Press

Lise Rønne er en af Danmarks mest populære TV-værtinder, og blev for alvor kendt, da hun fredag efter fredag var vært i ”X Faktor”. 

Fulde navn: Lise Rønne

Fødselsdato: 1. november 1978

Familie: Nelson (søn, f. 2010), Eva (datter, f. 2012)

Scoringer: Rune Tolsgaard, Nikolaj Thomassen

Partner: Mikkel Lucas Overby

Kendt fra: TV (Boogie, X-Factor, MGP)

Lise Rønne er en af Danmarks mest populære TV-værtinder, og blev for alvor kendt, da hun fredag efter fredag stod i en ny, flot kjole og med sit dejlige væsen styrede løjerne i ”X Faktor”. Men det har faktisk aldrig været hendes drøm at være på TV.

Da Lise Rønne var lille drømte hun om at blive gymnasielærer, og havde ikke overvejet tanken om at komme på TV.

- Jeg har aldrig været vild med at tale i større forsamlinger. Jeg kunne blive syg flere dage i forvejen, når jeg skulle fremlægge noget på universitetet, har hun fortalt i B.T.

Men et praktikophold i London hos MTV ændrede livets bane for den 22-årig Lise, og pludselig var hun at finde i værtsrollen i ungdomsprogrammer som ”Boogie” og ”Rundfunk”, da hun var tilbage i Danmark.

Og når Lise Rønne står foran et tv-kamera er hun ikke hæmmet af sin generthed, som plagede hende, da hun var mindre. Hun tænker slet ikke over de mange tusinde mennesker, der sidder og bedømmer hendes udseende og præstation.

- Jeg tænker ikke over, hvor mange der sidder ude i stuerne. Hvis jeg gjorde det, ville jeg blive forskruet oven i hovedet, grinede hun i B.T.

Lise er samtidig udstyret med et usandsynligt smukt og charmerende ydre, som også har prydet forsiden af mandemagasinet M!, men hun gør dog en stor dyd ud af at fortælle, at hendes verden altså ikke er specielt glamourøs.

- Jeg har ikke behov for at se perfekt ud hele tiden. Og jeg er meget bevist om, at jeg gerne må være et helt almindeligt menneske, der ikke altid ligner en million. Som også kan være usikker eller ked af det ind imellem, som flyder på sofaen og keder sig, og som også handler ind i netto. Jeg vil ikke fremstå som et glansbillede. Alt for mange børn og unge glamouriserer kendis-verdenen. Det er 'X Factor' et godt eksempel på, sagde hun til B.T. og henviste til, at der kommer flere og flere til audition hvert år.

Lise Rønne mener, at der er alt for stor fokus på de overfladiske værdier i TV, og hun vil ikke kaldes en rollemodel for unge piger. Den myndeslanke TV-værts vægt, der har været genstand for en del fokus, var i hvert fald ikke noget, som andre skulle blande sig i.

- Det opleves som temmelig voldsomt at få ansvaret for en hel generations kropsidealer lagt på mine skuldre. Det er i al fald udtryk for en passivitet eller opgivenhed i forhold til eget forældreskab. Jeg synes ikke, det er andres ansvar, hvordan mine børn vokser op og ser på verden og på sig selv. Det er da mit ansvar. At give mig ansvaret for unge pigers forhold til deres krop svarer lidt til at lægge ansvaret for, hvordan mit barn trives, over på lærerne og pædagogerne, sagde Lise Rønne til Alt for Damerne.

Rønne, som har været frontkvinde i fire X Factor-sæsoner, ville hellere, at fokus lå et andet sted end på hendes udseende.

- Fokus burde jo være på, at jeg er en dygtig TV-vært. For det er jeg. Jeg har altid gjort mig umage og gået professionelt til mit job. På den måde kan jeg godt undre mig over, at det er det, der skal fylde. At jeg er slank, sagde hun til Alt for Damerne.

Privat har Lise tidligere dannet par med Rune Tolsgaard fra satireprogrammet ”Drengene fra Angora”, og journalisten Nikolaj Thomassen.

Men siden slutningen af 2008 har hun dannet par med Mikkel Lucas Overby, og i 2010 fødte hun de to turtelduers første barn, Nelson.

To år senere blev Nelson storebror, da Lise og Mikkel forøgede familien med en datter, Eva.

- Velkommen hjem til en vidunderlig lille pige. Alt er på toppen, og vi er SÅ glade, skrev Lise Rønne på Facebook.

I 2014 var Lise vært ved Eurovision sammen med Nikolaj Koppel og Pilou Asbæk - til stor ros - og i 2015 er hun at finde på skærmen igen – denne gang i ”Aftenshowet” på DR1.

 

Tidslinje:

Find din favorit kendis her:

Close