Joachim B. Olsen

Foto: All Over Press

Kuglestøderen, der dansede sig ind sig ind i danskernes hjerter i "Vild med dans" og senere brugte succesen til at snige sig ind i politik ...

Fulde navn: Joachim Brøchner Olsen

Alias: Kuglestøderen

Fødselsdato: 31/5 - 1977

Familie: Vagn Edward Olsen (far) Inge Brøchner Pedersen (mor)

Partner: Karen Westergaard (kone – gift 27/3 2013)

Kendt fra: Kuglestød, TV (Vild med Dans, Zulu Djævleræs, Zulu Kvægræs, fire-stjernes middag m. fl.) og Politik (folketingsmedlem for Liberal Alliance)

Kuglestøderen, der dansede sig ind sig ind i danskernes hjerter, da han i 2008 vandt ”Vild med dans” med topkarakterer, og senere brugte succesen til at snige sig ind i dansk politik.

Joachim startede karrieren som atlet. Som ung var han vild med at kaste diskos. Hans fysik egnede sig dog bedre til den beslægtede disciplin kuglestød, der – i modsætning til, hvad man måske skulle tro – ikke er et meget usportslig bokse-move men derimod en konkurrence i at støde en jernkugle fra skulderen og så langt ud på en mark som overhovedet muligt.

Det var Joachim så god til, at han både nåede at blive dansk mester med et stød på over 21 meter, vinde EM-guld og olympisk sølv i 2004, før der var andre ting, der trak i ham.

Han var faktisk med ved OL tre gange, men første gang, i 2000, blev han sendt hjem af disciplinære årsager, efter at have spredt rygter om andre atleters dopingbrug.

Flere og flere optrædener i forskellige TV-programmer som idrætskendis førte i 2008 til, at han blev spurgt, om han ville være med i ”Vild med dans”. En opgave, han viste sig at klare ret godt.

En anden ”Vild-med-Dans”’er, Line Baun, ville muligvis spørgende have råbt "Er det en abe?!?", da han sammen med partneren Marianne Eihilt vandt finalen i dansekonkurrencen med et spektakulært ”Tarzan”-nummer.

Allerede året efter, var der mange der råbte ”Er det en joke?”, da den muskuløse mand lagde i kakkelovnen til en politisk karriere, der førte til, at han i 2010 stillede op til folketinget for Liberal Alliance – efter eget udsagn med Arnold Schwarzenegger som politisk forbillede.

Kommentatorerne mente, at hans eneste kvalitet var en kendisfaktor, og politiske modstandere med flere grinte af hans markante holdninger om for eksempel flerkoneri (som han ikke var imod) og ultra lav skat.

I 2011 viste det sig dog, at der ikke var meget at grine af. Han blev nemlig valgt ind i folketinget, hvor han fortsat huserer. Han er især kendt for stærkt liberale holdninger som: ”arbejdsløse jo bare kan spare penge ved at bage deres eget brød – hvilket folk i arbejde jo ikke har tid til”, som han sagde til BT i 2011. Og lignende ordlyd: ”Hvis der er mennesker i Danmark, der ikke har råd til at holde jul så er det selvforskyldt!”, som han udtalte i debatten på de sociale medier senere samme år.

Ved siden af den politiske karriere bruger Olsen gerne tiden som familiefar og ivrig pokerspiller – han har deltaget i flere store turneringer. Altså i poker. Det med familiefar holder han på hobbyplan…

Han har to børn med konen Karen, som hans partiformand Anders Samuelsen smedede ham sammen med i 2013.

 

 

Tidslinje:

Find din favorit kendis her:

Close