Hans Pilgaard

Foto All Over

Foto All Over

Foto: All Over Press

Han er uden tvivl en af Danmarks mest populære TV-værter, og har været frontmand for nogle af de største underholdnings-successer... 

Den folkekære TV-vært, Hans Pilgaard, har været fast inventar på skærmen siden 1988, hvor han blev uddannet journalist og i samme ombæring blev ansat som reporter på den dengang nyetablerede kanal TV2.

Manden med det fantastisk smittende grin er uden tvivl en af Danmarks mest populære TV-værter, og har således også været frontmand for nogle af de største underholdnings-successer på dansk fjernsyn - blandt andet som vært på ”Den Store Klassefest”, ”Hvem vil være millionær” og ”Venner for evigt”. Samtidig er han en mand, der ikke er bange for at sige sin mening – og stå ved den.

Da programmet ”Go’aften Danmark” med Hans Pilgaard i værtsrollen gik i luften første gang i januar 2003, blev han forud for premieren selvironisk promoveret som en trendy bøsse, mens medvært Anja Steensig blev fremstillet som en dum blondine.

- Min mavefornemmelse sagde, at det var sjovt at tage gas på min seksualitet, så jeg godkendte reklamekampagnen, har Hans Pilgaard sagt om reklamen.

Før TV2 lavede det epokegørende reklamespot besluttede Hans Pilgaard også, at han skulle springe ud for offentligheden. Han var træt af at fortælle løgnehistorier eller omgås sandheden mere eller mindre lemfældigt - men han var også bange for, hvordan omgangskredsen ville reagere på nyheden.

– Jeg var skrækslagen over at fortælle mine forældre det. Sådan tror jeg, de fleste har det, når de skal fortælle noget, som er anderledes. Særligt, når det er noget, så personligt, som ens seksualitet. Man taler jo ikke rigtig med folk om, hvem man går i seng med, og hvordan man gør det. Og det at fortælle, at man er homoseksuel, er næsten det samme som at beskrive ens sexliv – selv om jeg jo bare siger, at jeg kysser på en mand i stedet for en kvinde. Men jeg var rædselsslagen for, at de ville slå hånden af mig. Sådan havde jeg det også med nogle af mine venner, fortalte Hans Pilgaard i bogen ”Fyrre-fan-fucking-tastic” fra 2007.

Det er da heller ikke alle og enhver, der giver en kærlighedserklæring på forsiden i 120.000 eksemplarer. Men det gjorde Hans Pilgaard. SE & HØR lavede en forside med et billede af Hans og hans kæreste, hvor der stod: ”Jeg elsker Henrik.”

Henrik var Henrik Torp, en makeup artist, som Hans Pilgaard mødte i 2000. Henrik var ti år yngre end Hans, men de fandt hurtigt sammen - trods aldersforskellen - og gjorde forholdet officielt i 2001.

- Han er den base, jeg har så hårdt brug for. Han er manden mit liv. Mit livs kærlighed. 80 procent af mine dæmoner blev lagt til ro, da jeg fandt Henrik. Jeg tror, det er ægtheden, der virker. Den ægthed har jeg turdet tage på mig, lød det forelsket fra Hans Pilgaard i bogen ”Fyrre-fan-fucking-tastic”.

Offentliggørelsen af deres forhold blev derfor også Hans Pilgaards måde, at fortælle omverdenen om sin seksualitet, og derfor modtog han senere en pris af Landsforeningen for Bøsser og Lesbiske for sin åbenhed omkring sit privatliv og sin seksualitet.

I 2003 blev det forelskede par gift i deres sommerhus, men da Henrik Torp fik arbejde i London i 2010, flyttede parret til England, og Hans måtte derfor pendle til København, når han skulle arbejde for TV2. Det holdte ikke i længden, og flytningen til London markerede begyndelsen på enden af deres ægteskab.

I 2012 var det endelig officielt: Hans og Henrik kunne ikke kombinere arbejde og privatliv, så de skulle skilles.

- Det er rigtig svært. Der er mange følelser involveret, og det er uhyre privat, sagde Hans Pilgaard til SE og HØR. I mellemtiden havde han mødt Jobbe Hansen, som senere skulle vise sig at være én af årsagerne til, at ægteskabet mellem Hans og Henrik Torp ikke forblev.

Jobbe Hansen blev i 2011 kåret som Mr. Gay, da han ifølge dommerne var ”en bøsse med selvtillid og stolthed, der kan repræsentere bøsser bredt i hele Danmark”.

Hans Pilgaard havde mødte den dengang 22-årige Jobbe til homoparaden i 2012 - altså knap et år før at han blev skilt fra Henrik Torp. Men der var tilsyneladende kærlighed i luften mellem Hans og Jobbe allerede fra det første møde. Hans Pilgaard bekræftede derfor også efterfølgende, at Jobbe var hovedårsagen til, at ægteskabet med Henrik ikke gik. I dag bor det forelskede par sammen i Jobbes lejlighed på Frederiksberg. 

I 2014 var Hans Pilgaard tilbage i vælten for sine bramfrie holdninger, da han overfusede et par teenage-piger, der efter Hans’ udsagn hånede en hjemløs mand på Kongens Nytorv metro station. Optrinnet, hvor Hans Pilgaard blandt andet råbte ”skrid hjem til dit lille overklasseliv, din møgarrogante kælling”, blev filmet af en forbipasserende og senere uploadet på BT’s hjemmeside, hvorfra det blev delt flittigt på de sociale medier.

Her mødte Hans Pilgaard stor opbakning, da han på videoen tilsyneladende på heroisk vis forsvarede den hjemløse mand, der blev drillet.

- Om vi er fabriksarbejdere, studieværter eller hjemløse, så er vi alle mennesker og skal behandle hinanden med respekt og værdighed. Og ræk en hånd ud til dem der ingenting har – i stedet for nedværdigende at råbe dem hånligt ind i ansigtet, skrev han på sin Facebook-profil dagen efter optrinnet.

 • 1988: Færdiguddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole
   
 • 2000: Møder den ti år yngre make up artist Henrik Torp
   
 • 2001: Springer ud som homoseksuel, i forhold med Henrik Torp
   
 • 2003: Gift med Henrik Torp i haven sankthansaftn i deres sommerhus
   
 • 2012: Skilles fra Henrik Torp - Hans Pilgaard: Skal skilles
   
 • 2013: Kæreste med Jobbe Hansen - Hans Pilgaard viser kæresten frem
   
 • 2014: Bliver filmet på Kgs. Nytorv mens han skælder ud op to teenagepiger, der har drillet en hjemløs mand. - Piger hånede hjemløs, og så gik TV-vært amok
Hans Pilgaard Nielsen
2. august 1963
58 år
Bodil Nielsen (mor), Kaj Pilgaard Nielsen (far)
Henrik Torp
Kæreste med Jobbe Hansen
TV, ”Go’aften Danmark”, ”Venner for evigt”, ”Den store klassefest”, ”Hvem vil være millionær”

Find din favorit kendis her:

Close