Gitte Nielsen

Foto: All Over Press

Hun har været gift med Rocky, og hun har kysset med Terminator og er den mest omtalte dansker i Hollywood til dato...

Fulde navn: Gitte Nielsen

Alias: Brigitte Nielsen

Fødselsdato: 15. juli 1963

Familie: Hanne Nielsen(mor), Sven Nielsen(far), Jan Nielsen(bror), Julian (søn - 13. april 1984 med Kasper Winding), Kilian, tidligere Marcus (søn - 15. december 1989 med Mark Gastino), Douglas Aaron Meyer (søn - april 1993 med Raoul Meyer), Raoul Jr. Ayrton(søn - 1996 med Raoul Meyer)

Scoringer: Arnold Schwarzenegger, Kasper Winding (eksmand 83–84), Sylvester Stallone (eksmand 85-87), Mark Gastineau, Sebastian Copeland (eksmand 90-92), Raoul Meyer (eksmand 93-05), Sean Penn, Mick Hucknall

Partner: Gift med Mattia Dessi (06-)

Kendt fra: Film, Musik

 

Hun har været gift med Rocky, og hun har kysset med Terminator. Gitte Nielsen er den mest omtalte dansker i Hollywood til dato, og hun fortryder intet – næsten.

Gitte Nielsen er født i forstaden Rødovre. Med sine 185 cm. gled Gitte aldrig helt i et med tapetet, og massiv mobning var da også en fast del af kendissens barndom. Men en tilfældig dag i 16-årige Gittes liv skulle ændre alt. Hun havde sneget sig i byen med en veninde, og der fik hun et livsomvæltende prik på skulderen.

- Da hun kom over og sagde: ”Du skal være model!”, var jeg ved at dø af skræk. For det første var jeg bange for alt dengang. For det andet tænkte jeg ”Åh, nej, nu finder min far ud af, at jeg har løjet”. Jeg havde nemlig ikke sagt til mine forældre, at vi skulle i byen, fortalte Gitte engang i et interview til b.dk.

Det var en talentspejder fra Elitemodels, der havde opdaget den blonde skønhed og derefter gik det hurtigt. Gitte droppede ud af skolen, og herefter blev hun kastet til både Hamburg, Paris, Milano og New York, hvor hun var model for alle de store modegiganter. Giorgio Armani, Gianfranco Ferre og Gianni Versace brugte hende flere gange, og hendes højde og atletiske krop var hendes kendetegn. Det var i samme periode hun fik tilnavnet "The Great Dane". Som 19-årig havde Gitte fået nok. Hun ville hjem til familien i Danmark, og her mødte hun sin første kærlighed – Kasper Winding, som er musiker og forhenværende medlem af Shu-bi-dua.

Gitte mødte Kasper i byen, og parret svingede med det samme. I 1983 bliver hun gift med Kasper og fødte ham en søn et år senere. Der gik dog kun et år før Gitte tog endnu en stor beslutning. Hun ville flytte til Los Angeles for at fortsætte med modelkarrieren. Dog fik Gittes agenter en anden idé. Hun skulle gå til castings som skuespiller.

- Først sagde jeg bare nej. Jeg var jo ikke skuespiller, det kunne jeg ikke finde ud af, tænkte jeg. Men så prøvede jeg alligevel. Og dér stod jeg så med 100 andre piger, fortalte om mig selv, aflagde prøve og svingede med det der åndssvage sværd. Det var så latterligt. Men jeg fik rollen. Da de fortalte mig, at jeg skulle spille over for Arnold Schwarzenegger, sagde jeg bare: ”Nå!” Jeg anede ikke, hvem han var, kun at han havde store muskler, og sådan nogle kunne jeg slet ikke døje. Efter vi havde indspillet filmen, tog vi til New York for at lave publicity på den. Og så skete det hele bare hen over hovedet på mig. Den verden blev mit liv. Fra den ene dag til den anden, fortalte Gitte Nielsen til b.dk.

Nielsens første roller var i højt profilerede film med to populære action stjerner. Første film spillede hun hovedkarakteren Red Sonja overfor Arnold Schwarzenegger og efterfølgende samme år spillede hun med som russer i Rocky IV med Sylvester Stallone - begge i 1985. Det var her Gitte for alvor satte sit spor i Hollywood – og det var ikke på grund af skuespillet!

I selvbiografien "Total recall - my unbelievably true life story", fortæller Arnold Schwarzenegger om den sexsaftige affære, han havde med danske Gitte Nielsen. Ifølge Terminatoren havde de to knaldet under optagelserne i 1984, og da filmen var i kassen, var Arnold Schwarzenegger klar til at rykke videre. Men det var Gitte Nielsen ikke.

- Gitte, det her var bare på filmsettet. Det var ikke et seriøst forhold. Jeg bor allerede sammen med den kvinde, jeg vil giftes med. Det håber jeg, du forstår, skriver Arnold Schwarzenegger om hans farvel til den langbenede blondine i bogen.

Gitte, som stadig var gift med Kasper, søgte om skilsmisse efter affæren. Men det skulle ikke vare længe, før Gitte fandt sig et nyt muskelbundt - Sylvester Stallone. Den nu 22-årige dansker endte som bekendt også med at ægte Sylvester i 1985. Forholdet var hektisk, og der gik ikke længe, før der var slinger i valsen mellem den danske amazone og det amerikanske muskelbundt.

- To års ægteskab med Gitte fik Helvede til at ligne et ferieparadis, fortalte Sylvester Stallone til The Sun i 1994.

Skandaleparret blev skilt i 1987. Men Gitte stoppede ikke her. Den amerikaniserede dansker har i ægte Hollywood stil været gift ikke mindre end fem gange. I 1988 blev hun forlovet med fodboldstjernen Mark Gastineau, mens scoretrolden stadig var gift. Sammen fik det umage par sønnen Killian i 1989. Fjerde ægteskab var med den schweiziske/italienske racerkører Raoul Meyer, som Gitte beholdte i hele tolv år, nemlig fra 1993-2005. Med Raoul fik hun sønnerne Douglas Aaron i 1992 og Raoul Jr. Ayrton i 1995. Men heller ikke dette ægteskab skulle ende lykkeligt for danskeren. Raoul var voldelig.

– Hans psykiske terror var det værste. Raul fortalte mig hele tiden, at jeg var umulig og grim, og at jeg ikke var noget værd. Han tog min selvtillid fra mig og fik mig til at hade mig selv. En gang imellem var han også voldelig. Det skete ikke hver anden dag, men når det skete, var det forfærdeligt og modbydeligt. Så fik jeg en tur ned ad trappen. Han slog aldrig. Han sparkede mig – nogle gange foran børnene. Jeg var så ked af det og ødelagt indeni. På det tidspunkt begyndte jeg at tage en lille en for at lindre den fysiske og psykiske smerte. Jeg tacklede problemerne på den værst tænkelige måde – jeg begyndte at drikke, og så gik det for alvor ned ad bakke, fortalte Gitte Nielsen til ekstrabladet.dk i 2009 i forbindelse med udgivelsen af hendes selvbiografi ”Du har kun ét liv”, som udkom samme år og som nåede top fem om Danmark s bestseller liste.

Det hårde forhold til Raoul skabte en kædereaktion af problemer for den danske kendis. Gitte slog  sig på flasken for at drukne sine sorger. Fædrene til hendes børn forbød Gitte at komme i nærheden af dem, og det var dér, at Gitte indså, at hun havde et problem. Efter flere billedserier af en fordrukken Gitte i amerikanske medier, blev hun kontaktet af et TV-selskab, som gerne ville have hende med i Celebrity Rehab med Dr. Drew. Det takkede Gitte ja til.

- Alkohol var for mig som en slags medicin mod alle de dårlige ting og dårlige vaner, jeg gerne ville glemme. Jeg startede med at drikke til fester, og når der var sjov i gaden. Men efterhånden handlede det bare om at drikke så meget som muligt, så ofte som muligt. Og det var ikke sjovt længere, fortalte udenlandsdanskeren til Hus Forbi i 2009.

- Et hvilket som helst misbrug ender med at trække alle omkring misbrugeren ind i et helvede og slå alt omkring dig ihjel, forklarede hun.

I 2005 blev parret skilt, og kun et år senere blev hun gift med Mattia Dessi, der er tidligere model og nu tjener. Det skrives ofte, at hun i 1990-92 var gift med instruktøren Sebastian Copeland, som er Orlando Blooms fætter, men ifølge Gitte selv var der aldrig nogensinde tale om et lovformeligt ægteskab.

Udover at være kendt for sit noget vekslende kærlighedsliv, så har Gitte også indtaget medierne for meget andet end at date mænd. Den danske superstjerne har medvirket i over 30 spillefilm og har udgivet seks albums. Nielsen frigav en række dance spor i slutningen af ​​1980'erne og 1990'erne. Hendes debutalbum, Every Body tells a story, blev udgivet i 1987 og var et hit i Europa. I 1989 optrådte hun i Michael Jacksons liberiske Girl musikvideo. Derudover har hun deltaget i et hav af realityprogrammer rundt om i hele verden. Modelkarrieren gav skønheden kunsten af at kunne tale mange sprog, og Gitte taler flydende dansk, engelsk, italiensk og tysk. Der er nok ikke mange der ved, at Gitte har vundet den tyske udgave af ”Jeg er en celebrity – få mig væk herfra!”.
 

Tidslinje:

 • 2012: Flytter hjem til Danmark
   
 • 2012: Gitte med i nyt dansk tv-program
   
 • 2009: Udgiver selvbiografi
   
 • 2008: Får eget talkshow
   
 • 2006: Gift med Mattia Dessi (2006-nu)
   
 • 2005: Gift igen
   
 • 1996: Får søn Raoul Jr. Ayrton med Raoul Meyer
   
 • 1993: Får søn Douglas Aaron Meyer med Raoul Meyer
   
 • 1993: Gift med Raoul Meyer (1993-2005)
   
 • 1990: Gift med Sebastian Copeland (1990-1992)
   
 • 1989: Får søn Kilian med Mark Gastino
   
 • 1985: Gift med Sylvester Stallone (1985-1987)
   
 • 1984: Får søn Julian med Kasper Winding
   
 • 1983: Gift med Kasper Winding (1993-1984)

Find din favorit kendis her:

Close