Clemens

Foto: All Over Press

Rapperen M.C. Clemens har i to årtier været en af de tunge drenge inden for dansk hiphop...

Fulde navn: Clemens Legolas Telling

Alias: M.C. Clemens, Clemens, Clemme

Fødselsdato: 8. oktober 1979

Familie: En søn (f. 2014)

Scoringer: Nina Ingemann,

Partner: Kæreste med Maria Le

Kendt fra: Rapper
 

Rapperen M.C. Clemens har i to årtier været en af de tunge drenge inden for dansk hiphop. Karrierens start blev indviet i overhalingsbanen med sex, sprut, damer og stoffer – men i de senere år og efterhånden som alderen er skredet frem, har rapperen fundet roen i dagligdagen. Nu danner han par med den ti år yngre Maria Le, som han i 2014 fik sig en søn med.

Clemens Legolas Telling er noget så atypisk som en gangster-rapper fra Sønderjylland - nærmere betegnet byen Sønderborg. Her voksede han op og finpudsede sine evner inden for rap, blandt andet med hjælp fra barndomsvennen og rap-kollega Lars Jensen (L:Ron:Harald).

Den unge M.C. Clemens viste sig at være så god til ord på beat, at han i 1996 vandt op til flere uofficielle Danmarksmesterskaber i freestyle og fik førstepladsen til det officielle DM i Rap, hvorefter han begyndte at udsende det ene succesfulde album efter det andet - som regel med et par års mellemrum.

Mens karrieren skred frem levede Clemens det vilde single- og tour-liv med masser af sprut, stoffer og damer. Han var ofte meget fuld eller påvirket af anden stads, når han var i byen, og her manglede han ikke opmærksomhed fra damerne. Men han behøvede ikke at score dem.

- Det er altid pigerne, der er kommet til mig, så jeg har aldrig behøvet at gøre noget. Det var ikke helt dårligt at være rapper dengang, fortalte Clemens til SE og HØR.

Efter adskillige år som certificeret charlatan formåede en kvinde dog i 2006 at slå benene væk under den kække rapper. Hun hed Nina Ingemann, læste til skuespillerinde i New York, og var ifølge Clemens det helt rigtige for ham.

– Det er vigtigt for mig at være i et roligt forhold. Jeg har prøvet det andet, og det gik slet ikke. Jeg husker ikke altid vores årsdage, men jeg synes, jeg er god til at sørge for, at Nina og jeg har det hyggeligt og rart sammen. Men jeg kan også nogle gange være kynisk i kærlighed, fortalte Clemens om forholdet til SE og HØR.

Senere blev den hårdkogte rapperstil lagt lidt på hylden, og Clemens har blandt andet fungeret som tekstforfatter og skuespiller i teaterverdenen. Dog viste fortidens spøgelser sig i forbindelse med en premiere på netop et sådan stykke i Aarhus.

Clemens blev stoppet tidligt om morgenen den 24. november 2007, da han kørte i bil med en promille på 2,25 efter Aarhus-premieren på teaterkoncerten "Nøddeknækkeren", som han skrev manuskriptet til.

Dommen lød på 20 dages betinget fængsel, 30 dages samfundstjeneste samt en bøde på 14.000 kroner og frakendelse af kørekortet i tre år. Rapperen tog dog dommen med oprejst pande og afsonede samfundstjenesten i Kirkens Korshærs varmestue på Vesterbro, hvor han hjalp til.

Forholdet med Nina Ingemann varede ikke ved, og i 2009 var Clemens atter tilbage på kødmarkedet - nærmere betegnet nattelivets barer, diskoteker og fristelser. Det viste sig dog, at kærligheden var at finde i Aarhus. Her mødte han den ti år yngre jurastuderende, Maria Le, som han faldt pladask for.

- Jeg havde været single i et år, og det gad jeg ikke mere. Jeg har ikke lyst til at drikke mig fuld hver weekend og leve det liv - det har jeg ligesom prøvet, så jeg tænkte simpelthen: Hvor er det, at jeg har mødt en, som jeg eller vi kan bygge noget mere på? Og så gik jeg benhårdt efter hende, lød det fra M.C. Clemens, da han skulle sætte ord på, hvorfor det lige var Maria, han gik efter.

Maria Le viste sig hurtigt at være noget af en mundfuld for enhver bejler – også selvom man er kendt rapper.

- Jeg kan huske, at vi var ude og spise bare for hyggens skyld, og så kiggede hun mig pludselig i øjnene og sagde: Hvad så nu? Hvad er din plan? Og det tog mig sgu med bukserne nede, for så langt havde jeg ikke lige tænkt. Men det er noget af det, jeg elsker ved hende, smilede den forelskede rapper halvandet år inde i deres forhold.

Parret fik deres første barn, en søn, i 2014, men er endnu ikke gift.

- Maria er fra Vietnam, så hvis vi skal giftes, så er det sådan noget med, at jeg skal have en kalot på og have fem tøjskift, fortæller Clemens til SE og HØR.
 

Tidslinje:

 • 1996: Vinder DM i rap
   
 • 1997: Udgiver sit første album, ”Regnskabets Time”
   
 • 2006: Bliver kæreste med Nina Ingemann
   
 • 2007: Dømmes for spritkørsel og frakendes kørekortet i tre år - Clemens: Fik 20 dages fængsel
   
 • 2009: Forholdet med Nina Ingemann afsluttes
   
 • 2010: Bliver kæreste med Maria Le
   
 • 2014: Bliver far til en søn
   
 • 2015: Udgiver sit seneste album, ”Klemmedrengen

Find din favorit kendis her:

Close