Burhan G

Burhan G er en rig mand Foto: All Over

Burhan G er en rig mand Foto: All Over

Foto: All Over Press

Veltrænet smørtenor, der har skudt papegøjen og fået et barn med jetset-dronningen Sarah Zobel…

Burhan G er en smørtenor uden lige i Danmark. Hans følsomme sjælerhits, hans charmerende væsen og hans veltrimmede udseende gør ham samtidig til en af de mest eftertragtede mænd i Danmark – bare ærgerligt, at han er optaget af ingen ringere end jetsetdronningen Sarah Zobel.

Burhan G voksede op i Brøndby Strand i et boligområde kaldet Kisumparken. Her hang som barn hang ud med de seje og talentfulde ældre drenge, der senere blev mænd og brød igennem som gruppen ”Outlandish”.

Hos de ældre venner i indvandrergruppen fik Burhan sin musikalske opdragelse, men også i folkeskolen var sang og musik helt central for Burhan. Han optrådte som solosopran i Københavns Drengekor på Sankt Annæ Gymnasium, hvor han startede i tredje klasse.

I 2000 droppede Burhan ud af Avedøre Gymnasium i 2. G. Han havde besluttet sig for at forfølge en musikkarriere, og det tog hårdt på især moderen, som dog fik dedikeret en sjæler som tak for støtten.

- Jeg tog bare toget fra forstaden ind til byen og var i Københavns hænder. Det er jo svært for en mor – det kunne jo være superfarligt. Jeg kunne bare have festet eller være stødt mod en mur, som mange af mine kolleger gjorde. Hun kunne jo ikke vide, hvor disciplineret jeg var, sagde Burhan G til MetroXpress i forbindelse med sit fjerde soloalbum, hvor han har dedikeret sangen ”Kalder mig hjem” til sin mor.

I 2004 debuterede han med albummet ”Playground”, hvor han sang på engelsk, men det var først da han begyndte at synge på dansk, at vi for alvor fik øjnene op for Burhan G.

Han havde ellers været på turne som backingsanger for ”Outlandish” i 1999, i en alder af 16 år. Det var også Burhan G., der leverede omkvædet til gruppens store gennembrudshit "Walou".

I 2010 udgav han sit første dansksprogede album, der slet og ret hed Burhan G Den tredje single fra albummet, "Mest ondt", blev gæstet af Medina, og singlen røg direkte til tops på den danske single-hitliste, hvilket dermed blev Burhan G's første nummer ét-hit og markerede hans gennembrud.

Fra samme album kom den fjerde single, ”Tættere på Himlen”, som også havde Nik & Jay med på vers og i den famøse musikvideo, hvor de tre (utroligt veltrænede) krænger sjælen ud i bar overkrop.

Videoen, som blev et kæmpehit på YouTube, var inspireret af videoen til sangen "Untitled (How Does It Feel)" med den amerikanske sanger D'Angelo.

”Tættere på Himlen” har over 13 millioner visninger på YouTube, og hvis du savner lidt guf til øjnene kan du (gen)se de tre popstjerner lige her!

Burhan G er blevet kritiseret for at være lidt for storladen og følelsesbetonet i sine tekster, men det tager han ikke så tungt. Han kan ikke se det forkerte i at udtrykke sig følsomt, selvom man måske ser lidt hård ud.

- Folk siger: ”Hvordan kan du komme ind med alle dine tatoveringer og prøve at være sej, og alligevel taler du om storladne ting og kommer med alle mulige følelsesmæssige udbrud i dine sange?” Men det synes jeg er meget sejere end noget andet. Jeg er da meget sejere end en eller anden, der ikke tør sige til sin mor, at han elsker hende, har han fortalt til Politiken.

Især de danske kvinder var nede med Burhan G Pludselig var han allemandseje, og han kom også i mediernes søgelys, da han i 2012 indledte en affære med den gifte jetsetter Sarah Zobel.

Affæren resulterede i, at Sarah Zobel blev separeret fra sin mand, så hun kunne være sammen med Burhan. Parret holdte herefter jul sammen og to på en kærlighedsferie til Maldiverne.

Men noget tyder på, at popfyren kunne have valgt og vraget mellem flere af landets jetsetfruer. I hvert fald røbede Suzanne Bjerrehuus i radioen, at hun var helt misundelig på Zobels sexliv med den veldrejede pop-adonis, Burhan G.

 - Bare se på Sarah Zobel. Hun ser altid så velknaldet ud, at man bliver helt misundelig, udbrød befriende bramfrie Bjerrehuus i lørdagens udgave af P3-succesen "Mads og Monopolet".

I 2013 flyttede Burhan og Sarah Zobel sammen i en luksuslejlighed, som de dog solgte igen året efter – og scorede 350.000 kroner på salget.

Samme år udkom ”Din for evigt”, som var Burhans fjerde og seneste album. Teksterne tager udgangspunkt i forholdet til Sarah Zobel, og indeholdte blandt andet hits som ”Din for evigt”, "Ikke i nat, ikke endnu", og "Karma" – sidstnævnte med L.O.C. som gæst på sangen.

Men musikbranchen er en flygtig størrelse, det kan gå ligeså hurtigt ned ad bakke, som det går op, og succesen og jetsetter-livet er ikke steget Burhan G til hovedet – tværtimod.

- Min hovedregel nummer et er, at jeg ikke binder min lykke op på musikbranchen. Jeg lever et ægte liv. Hele det fantasiland, man er omgivet af, det deltager jeg ikke i. Hvis jeg nogensinde har prøvet, er det superakavet, og jeg er superkikset. Jeg trives ikke i det, og jeg bliver ikke bedre til mit arbejde af at stille mig op på en rød løber og få taget billeder, fortalte han ærligt til Politiken.

Men Burhan er ikke i tvivl om, at han er klar til at dedikere sig familielivet fuldstændigt – også med børn.

- Det kan godt være, at jeg ikke har prøvet alt i livet, men nu drømmer jeg om at komme hjem. Hjem til min helt egen lille familie, forklarede han til Euroman.

Det bliver nu ikke en lille familie, Burhan vil få med ni år ældre Sarah Zobel. Hun har to børn fra sit ægteskab, Roberta på 11 år og Vincent på seks år, så det bliver en moderne storfamilie, hvis Burhan og Sarah for alvor slår pjalterne sammen.

 

Tidslinje:

Burhan Genç
Burhan G
20. januar 1983
39 år
Dallas (søn)
Sarah Zobel
Musik

Find din favorit kendis her:

Close