Bubber

Foto: All Over Press

Han bliver aldrig helt voksen. Det borgerlige navn er Niels Christian Meyer, men i danskernes bevidsthed vil han altid hedde ”Bubber” ...

Manden, der aldrig helt bliver voksen. Det borgerlige navn er Niels Christian Meyer, men i danskernes bevidsthed vil han altid hedde ”Bubber”. Kælenavnet fik han allerede som spæd, da hans farfar så ham første gang umiddelbart efter fødslen.

Farfaren udbrød "bubbele", der betyder dukkebarn på det jødiske sprog jiddisch, og siden har navnet ”Bubber” været synonym med tv-stjernen, der i 1990 fik sit gennembrud med børneprogrammet ”Bubbers Badekar”.

Efter successen med ”Bubbers Badekar” fulgte ”Snurre Snups Søndagsklub”. Der var tilsyneladende ikke noget, der kunne gå galt for den unge knægt, der havde en utrolig evne til at snakke med og lave fjernsyn for børn.

Han blev derfor i 2001 ansat som børne- og ungdomsredaktør på TV 2, med ansvar for hele kanalens børne- og ungdomsflade. Her stod han bag en række børnedokumentarer og familiefilm, samt julekalenderen Jesus & Josefine (2003). I 2004 blev Bubber dog fyret fra stillingen efter at have medvirket i en reklame for ”Jensens Bøfhus”, hvilket er forbudt for chefer på TV 2.

Da Bubber var mæt af at være skærmtrold på børne-tv, prøvede han kræfter med værtsrollen i bl.a. ”Scenen er Din” og ”Den Store Klassefest”, før han trak i overlevelsestøjet og drog med den forhenværende jægersoldat B.S. Christiansen til Afrika for at optage det første af i alt tre overlevelsesprogrammer: ”Bubber og B.S. På Afveje”.

Karrieren kørte derudad for Bubber, men på hjemmefronten stod det anderledes til. En eftermiddag i 2010 kom han hjem til en tom lejlighed og et brev fra sin kone, som han har tre børn med. Beskeden var kort og præcis. Han skulle lære at styre sin egoisme, hvis hun skulle komme hjem igen. Til sidst i brevet stod der en række numre til forskellige psykologer.

I 20 år havde Christina Ibsen været Bubbers kone. Men da hun skrev brevet og gik ud ad døren, var hun klar til at opgive netop den titel. Indtil da havde Christina opgivet sin karriere som skuespillerinde for at hellige sig familien – imens Bubber arbejdede fuldtid med at lave ”Danmark ifølge Bubber”.

For Bubber blev brevet et wakeup call. Han begyndte hos en psykolog, fandt viljen til at ændre sine mønstre, og til sidst kom Christina hjem igen efter at have boet en måned hos en veninde.

I dag kører familielivet bedre end nogensinde, og Bubber er vendt tilbage til der, hvor han startede: Børne-TV. Han startede nemlig som vært for flere børneprogrammer på DR Ultra i efteråret 2014.

Tidslinje:

Niels Christian Meyer
Bubber
11. december 1964
57 år
Anna Sofia (datter, f. 1991), Carl Oscar (søn, f. 1992) og Laura (datter, f. 1995)
Camilla Miehe-Renard, Dorte (ekskone)
Christina Ibsen Meyer
”Bubbers Badekar”, ”Snurre Snups Søndagsklub”, ”Danmark ifølge Bubber”, ”Bubber og B.S. På Afveje”

Find din favorit kendis her:

Close