Sport 22. september

Trods Brian Laudrups beskyldninger: TV 2 afviser

Brian Laudrup mener, det er hyklerisk, at TV 2 har fyret ham, men samtidig vil vise VM-kampene i Qatar. Det afviser TV 2 dog
Brian Laudrup var indtil for nylig ansat som fodboldekspert på TV2. I weekenden valgte stationen dog at ophæve samarbejdet som konsekvens af, at den tidligere landsholdsspiller havde medvirket i en reklamevideo for Visit Dubai.

Brian Laudrup var indtil for nylig ansat som fodboldekspert på TV2. I weekenden valgte stationen dog at ophæve samarbejdet som konsekvens af, at den tidligere landsholdsspiller havde medvirket i en reklamevideo for Visit Dubai.

Foto: YouTube

TV 2 mener ikke, at det er hyklerisk, at stationen ophæver samarbejdet med den tidligere landsholdsspiller Brian Laudrup og samtidig viser VM-kampene i Qatar, når de fløjtes i gang i november.

Det siger sportschef på TV 2 Frederik Lauesen til Kulturprogrammet Babylon på 24syv.

“Jeg forstår godt synspunktet, men jeg mener, at vi som en journalistisk medievirksomhed, som allerede har rettighederne til VM, ikke nødvendigvis stiller nogen bedre ved at blive væk”, siger sportschefen på T V2.


Brian Laudrup var indtil for nylig ansat som fodboldekspert på TV 2. I weekenden valgte stationen dog at ophæve samarbejdet som konsekvens af, at den tidligere landsholdsspiller havde medvirket i en reklamevideo for Visit Dubai.

I et interview med Jyllands-Posten udtaler Brian Laudrup efterfølgende, at hans beslutning om at reklamere for Dubai har været naiv.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Samtidig peger han på, at medierne selv er med til indirekte at promovere Qatar, når de til november vælger at vise VM-kampe fra oliestaten.

Men der er på ingen måde tale om hykleri fra TV 2’s side, fortæller Frederik Lauesen, der mener, at stationen både kan være kritiske over for VM i Qatar og samtidig vise kampene.


Direkte adspurgt mener Frederik Lauesen heller ikke, at det giver mening at dække VM i Qatar uden også at vise kampene i TV.

“Vi har købt rettighederne til VM og er utrolig kede af, at det ligger i Qatar. Vi kommer selvfølgelig til at vise de her kampe, som vi har rettighederne til sammen med DR. Det er at vise det, der sker, og det, mener vi, er vores opgave i den her sammenhæng.”

Ydermere fortæller Frederik Lauesen til Babylon på 24syv, at TV2’s kommentatorer ikke bliver pålagt at kommentere kampene kritisk ved at gøre opmærksom på menneskerettigheder og de ca. 6.500 arbejdere, der siden 2010 er døde under bryggerierne til VM i Qatar.

Sponsoreret indhold