Sport17. august 2023

Har ikke vundet siden Wimbledon: Hvad sker der, Holger?

Holger Rune har fået en undervældende optakt til US Open. Tenniskometen har været plaget af skader og dårlige resultater
Holger Rune ligner en spiller, der skal bruge et mindre mirakel, hvis han skal blive klar til årets sidste grand slam i tide.
Holger Rune ligner en spiller, der skal bruge et mindre mirakel, hvis han skal blive klar til årets sidste grand slam i tide.
 Foto: Ritzau Scanpix

Holger Rune er uden tvivl et af de største danske sportsnavne herhjemme. Han har sat Danmark på verdenskortet med sine tennisevner og flotte resultater. Bare ikke på det seneste...

Danskeren har ikke vundet én eneste kamp, siden han røg ud af Wimbledon i kvartfinalen mod den spanske verdensetter Carlos Alcaraz den 12 juli.

Rune døjede efter Wimbledon med en rygskade, der tvang ham til at melde afbud til en turnering i Kroatien. Inden da efterlod danskeren et kedeligt aftryk med sin optræden i Hopman Cup-turneringen, hvor han slet ikke lignede sig selv.

Rune blev dog klar til den amerikanske del af hardcourt-sæsonen, som han tog hul på i Toronto tidligere på måneden. Her blev det til et tidligt exit allerede i første runde.

Runes resultater siden Wimbledon

Hopman Cup:

19/7 Leandro Riedi 4-6, 3-6

20/7 Richard Gasquet 2-6, 3-6

Toronto:

10/8 Marcos Giron 2-6, 6-4, 3-6

Cincinatti:

17/8 Mackenzie McDonald 4-6, 0-2

I nat dansk tid trak en åbenlyst skadesplaget Rune sig så mod amerikaneren Mackenzie McDonald, der havde vundet første sæt med 6-4 i Cincinatti. Danskeren måtte tage konsekvensen af sine rygsmerter, og det betyder også, at nu er der ikke flere turneringskampe tilbage inden US Open.

Højeste placering

Tallene lyver som bekendt ikke – og dog. Danskeren er en af verdens bedste mandlige tennisspillere lige nu, hvor han mandag hoppede op som nummer fem på verdensranglisten - Runes højeste placering til dato.

Det er i sig selv en imponerende bedrift, men det er dog ikke helt uvæsentligt at kigge på årsagen til, hvordan Rune er klatret en placering op - uden at vinde et opgør.

Norske Casper Ruud, der af flere smertelige omgange har været Runes banemand, har nemlig haft svært ved at forsvare sine ranglistepoint - senest i går, hvor han ligeså måtte forlade turneringen Western & Southern Open i Cincinatti. Top 10-spillerne Andrey Rublev og Jannik Sinner blev også slået ud af turneringen onsdag.

Til danskerens store held, så er alle tres exit rigtig godt nyt. De tre indtager hhv. ottende, syvende og sjettepladsen og får således ikke mulighed for at forsvare deres point og overhale Rune på ranglisten.

Kapløb mod tiden

Meget tyder på, at håbefulde tennisfans måske skal nedjustere forventningerne til danskerens US Open en smule. Med fem nederlag i streg og en ryg, der har plaget ham siden Wimbledon, har optakten til årets sidste grand slam mildest talt ikke været optimal.

Nu skal Rune-lejren sørge for at verdens nummer fem får arbejdet med fysikken og rustet ham mentalt efter en svær tid. Turneringen nærmer sig med hastige skridt. US Open løber af staben fra 28. august - 10. september.

Caroline Wozniacki er også klar til tennis i New York, efter hun har modtaget et wildcard til turneringen. Hun har tidligere har stået i to finaler i hhv. 2009 og 2014, hvor hun dog tabte til Kim Clijsters og Serena Williams.

Sponsoreret indhold