Sport20. juli 2023

Holger Rune taber igen ved Hopman Cup: Kæmpede med helbredet

Også i danskerens anden singlekamp ved Hopman Cup endte i et nederlag
Holger Rune tabte også sin anden singlekamp med Hopman Cup, da han kæmpede med sygdom mod Richard Gasquet. 
Holger Rune tabte også sin anden singlekamp med Hopman Cup, da han kæmpede med sygdom mod Richard Gasquet.
 Foto: Shutterstock

Danmark og Frankrig skal ud i en afgørende mixed double ved tennisturneringen Hopman Cup for mixede hold i franske Nice.

Det står klart, efter at en modløs Holger Rune torsdag aften tabte klart 2-6, 3-6 til Richard Gasquet.

Inden havde Clara Tauson for anden dag i træk ellers bragt Danmark i front med sejr over Alize Cornet på 7-6, 6-4.

Rune og Tauson er tvunget til sejr i mixeddoublen senere torsdag, hvis Danmark skal have en chance for at gå videre til finalen fra gruppespillet. Onsdag blev det til et 1-2-nederlag til Schweiz efter nederlag i herresingle og mixed double.

Før Runes kamp mod veteranen Gasquet havde Runes træner, Lars Christensen, fortalt til TV 2 Sport, at danskeren "ikke er på toppen" mentalt og fysisk efter Wimbledon.

Og det kunne ses på banen. Rune lignede en spiller, der gerne ville have kampen overstået. Den 20-årige dansker, der er verdens nummer seks, forsøgte hyppigt at afgøre duellerne hurtigt, men det førte blot et hav af fejl med sig.

I stedet kunne 37-årige Gasquet, der er nummer 49 på verdensranglisten, forholdsvis sikkert spille sejren hjem i to sæt foran hjemmepublikummet.

Rune kunne dermed igen ikke følge op på Tausons åbningssejr.

Med et servegennembrud til 3-2 så det ud til, at Tauson skulle køre første sæt hjem i egen serv. Men foran 40-0 med tre sætbolde slog Cornet fra sig.

Hun tog fem point i træk og servede sig også på 6-5, inden Tauson fik styr på sættet igen. I tiebreaken var hun overlegen og vandt 7-2.

Andet sæt så fra start ud til at blive en formssag for Tauson, der er nummer 89 på verdensranglisten. Hun kom foran 4-0 og havde to matchbolde ved 5-3. Men endnu en gang knoklede Cornet, verdens nummer 68, sig tilbage og brød til 4-5.

Comebacket udeblev dog, da Tauson på sin tredje matchbold tog sejren 6-4.

Hopman Cup er en invitationsturnering med 12 spillere fra seks nationer og giver ikke ranglistepoint til ATP Touren og WTA Touren.

Fra 1989 til 2019 blev den afholdt i australske Perth, hvorefter den blev erstattet af en anden turnering i kalenderen. I 2023 er Hopman Cup vendt tilbage, men denne gang med Nice som værtsby.

Sponsoreret indhold