Sport31. marts 2023

Det kører for Rasmus Højlund: Smaskforelsket

Danmarks nye målhelt sender kærlige hilsner, når nettet blafrer
Rasmus Højlund
De danske roligans slikker sig om munden, når Rasmus Højlund, 20, møder op til landskamp i målhumør. Fem mål blev det til i de to seneste kampe.
 Foto: Ritzau Scanpix

LÆS OGSÅ: Bliver revet væk: Rasmus Højlund-trøjer er i højkurs

Højlund har scoret!

Sætningen blev næsten helt slidt i sidste uge, hvor det 20-årige stjerneskud gav den gas i sine to første kampe fra start i den rød-hvide trøje.

Med tre mål mod Finland og to mål mod Kasakhstan fik knægten fra Hørsholm banket sig langt ind i hvert et roliganhjerte.

Rasmus Højlund
Den unge angriber har meldt sig ind i klubben af danske drenge, der kan knalde bolden ud til verdens skue.
 Foto: Ritzau Scanpix

Men på tribunen i Parken var der et hjerte, der allerede stod Rasmus Højlund på.

For angriberen, der har spillet i Atalanta i Italien siden august, er helt tosset med den et år yngre Laura fra hjemstavnen.

Efter det første mål i rødt og hvidt listede han ud til et af tv-kameraerne i Parken og formede et L med fingrene, som han så kyssede.

– Det var til min kæreste, og så havde jeg lavet noget sammen med Røde Kors, hvor jeg lovede en dreng, der hedder Loke, at jeg ville lave et "L" til ham og min kæreste, Laura, sagde Højlund til TV 2 efter kampen mod Finland.

Rasmus Højlund
Og det er altså blevet til ret mange jubelscener i år. Siden nytår har der stået Højlund på 11 mål.
 Foto: Ritzau Scanpix

Men flytningen væk fra Danmark var ikke nem for dent dengang 18-årige talent.

Rasmus Højlund
Også i den blå-sorte Atalanta-trøje bliver der sendt kærlige hilsner hjem til kæresten i Danmark, når Rasmus sender klatten i kassen.
 Foto: Ritzau Scanpix

– Jeg var selvfølgelig trist, men det skyldtes ikke kun F.C. København. Jeg skulle sige farvel til min kæreste, mine venner og min familie, har han fortalt til Tipsbladet.

Med den store succes i Italien og på landsholdet, er rygterne begyndt at svirre om Højlund i nogle af verdens største klubber – med dertilhørende astronomiske lønninger. Mon så ikke, der bliver råd til at Laura, der stadig bor hjemme, kan flytte med Rasmus ud i verden?

Christian Nørgaard og Victor Nelsson
Længe troede Christian Nørgaard, Victor Nelsson og resten af landsholdsslænget, at de kunne juble ubetinget over deres brandvarme holdkammerat. Søndag gik det dog galt, da landsholdet ramte et kasakhtrofalt 3-2-nederlag.
 Foto: Ritzau Scanpix

Sponsoreret indhold