Sport24. marts 2023

Danmarks landsholdsspillere må ikke sove i flyet på vej til Kasakhstan

Når de danske landsholdsprofiler rejser til Kasakhstan før søndagens landskamp, så må de ikke sove under rejsen
Jonas Wind (i midten), Rasmus Højlund (th.) og de andre landsholdsprofiler må ikke sove, når de skal rejse til Kasakhstan.
Jonas Wind (i midten), Rasmus Højlund (th.) og de andre landsholdsprofiler må ikke sove, når de skal rejse til Kasakhstan.
 Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Det danske fodboldlandshold skal på en lang rejse før søndagens udekamp i Kasakhstan.

Landsholdet skal krydse fem tidszoner, og fodboldkroppe, der i forvejen er ved at restituere efter 3-1-sejren over Finland torsdag aften, skal ikke stresses yderligere af tidsforskellen.

Efter grundige forberedelser er der lagt en plan, som ideelt set forhindrer Kasper Schmeichel, Rasmus Højlund og de øvrige landsholdsprofiler i nogen form for jetlag.

Det fortæller landstræner Kasper Hjulmand.

– Vi har virkelig arbejdet hårdt på at forberede os. Vi har en medicinsk stab, som er rigtig dygtig, og vi har Morten Boesen (landsholdslæge, red.), som ved en masse om emnet.

– Jeg har også fået et opkald fra en dansker i USA, og han har en virksomhed, der hedder Timeshifter, der specialiserer sig i døgnrytmer. Så vi har brugt algoritmer og alt mulig, og vi har nogle gode planer for søvn, mad, lys og mørke, siger Kasper Hjulmand.

På flyveturen skal belysningen i kabinen kontrolleres, og spillerne skal helst undgå at sove. Til gengæld kan de få sig en massage eller spille et spil.

– Vi har tænkt over alle detaljer, vi overhovedet kan komme på, og vi har en rigtig god plan, så det bliver ikke noget problem at spille kampen på søndag.

– Forhåbentlig kan vi få sat en massagebriks op i flyet, vi har ekstra måltider undervejs, og vi har nogle spil. Det er ikke, fordi spillerne ikke må sove, men de skal helst ikke sove i seks timer på vej derover, for så kan det blive svært at sove, når vi kommer frem, siger Kasper Hjulmand.

Det var med i overvejelserne bare at lade urene og hjernen køre videre på dansk tid, fordi holdet allerede mandag er tilbage i Vesteuropa. Men den model var ikke optimal.

– Vi kommer ikke til at køre videre med københavnsk tid, for der er for mange ting, der er for besværlige ved at gøre det, siger Kasper Hjulmand.

Cirka ti procent af Astanas areal ligger i Europa, mens resten ligger i Asien.

Sponsoreret indhold