Sport21. august 2023(opd. 22. august 2023)

Blev haglet ned efter kys: Nu reagerer han selv

Præsidenten for Spaniens Fodboldforbund, Luis Rubiales, har modtaget heftig kritik efter at have kysset spilleren Jennifer Hermoso på munden. Nu svarer han på kritikken
Øjeblikket inden Præsidenten for Spaniens Fodboldforbund, Luis Rubiales, kysser Spaniens nummer 11 Jennifer Hermoso på munden.
Øjeblikket inden Præsidenten for Spaniens Fodboldforbund, Luis Rubiales, kysser Spaniens nummer 11 Jennifer Hermoso på munden.
 Foto: ASSOCIATED PRESS

SENESTE: Nu siger han undskyld

LÆS OGSÅ: VM-helt fik forfærdelig besked efter finale: Har mistet sin far

Det er ikke gået stille for sig i den spanske fodboldlejr, efter VM-guldet blev en realitet med finalesejren mod England.

Dels på grund af den helt naturlige jubel og efterfølgende folkefest, som VM-guldet selvfølgelig har kastet af sig.

Dog også på grund af den kritik, som den spanske fodboldpræsident, Luis Rubiales, har modtaget, efter at han kyssede stjernen Jennifer Hermoso på munden efter sejren.

Hermoso har selv nedtonet situationen efter først at have givet udtryk for, at hun ikke kunne lide det. Nu reagerer præsidenten selv på kritikken.

Det gør han til Radio Marca.

– Kysset med Jenni? Der er idioter allevegne. Når to mennesker deler en uvæsentlig gestus i gensidig hengivenhed, kan man ikke tage sig af idioti. Vi er mestre, og det er det, jeg fokuserer på, siger han i programmet.

Kysset opstod, da Luis Rubiales stod klar til at lykønske spillerne på sejrspodiet efter finalen.

Hermoso erklærede kort efter på tv, at hun "ikke nød" den overraskende gestus.

Kritikken af Rubiales er kommet fra mange leder og kanter. En af dem, der har været efter præsidenten, er Spaniens ligestillingsminister, Ireno Montero, der kalder det for en form for seksuelt overgreb.

– Lad os ikke antage, at kys uden samtykke bare er noget "der sker". Det er en form for seksuelt overgreb, kvinder dagligt er udsat for, som hidtil har været usynlig, og som vi ikke skal normalisere, skrev Montero blandt andet om situationen.

VM-guldet er det første i historien for det spanske kvindelandshold.

Sponsoreret indhold