Sport21. august 2023(opd. 22. august 2023)

Spansk fodboldchef får voldsom kritik for kys efter VM-triumf

Spanske politikere går i flæsket på fodboldpræsidenten, der kyssede en spiller på munden efter vundet VM-finale
Det er meget upassende, at Luis Rubiales kysser Jennifer Hermoso (tv) på munden, mener mange - inkl. Hermoso selv. Hun valgte dog senere at trække sin udtalelse om kysset tilbage.
Det er meget upassende, at Luis Rubiales kysser Jennifer Hermoso (tv) på munden, mener mange - inkl. Hermoso selv. Hun valgte dog senere at trække sin udtalelse om kysset tilbage.
 Foto: Ritzau Scanpix

SENESTE: Nu siger han undskyld

Præsidenten for Spaniens Fodboldforbund, Luis Rubiales, er kommet under beskydning efter en noget usædvanlig fejring af den spanske finaletriumf ved VM i kvindefodbold.

I minutterne efter kampen modtog Rubiales de spanske triumfatorer på sejrspodiet, og her valgte han at give en af spillerne, Jennifer Hermoso, et kys på munden.

Hermoso erklærede kort efter på tv, at hun "ikke nød" den overraskende gestus. Senere glattede hun dog ud og talte om en "helt spontan handling som udtryk for den lykke, en VM-sejr fører med sig".

Ikke alle er dog lige så eftergivende. Spaniens ligestillingsminister, Ireno Montero, retter på det sociale medie X kritik af fodboldpræsidenten.

- Lad os ikke antage, at kys uden samtykke bare er noget "der sker". Det er en form for seksuelt overgreb, kvinder dagligt er udsat for, som hidtil har været usynlig, og som vi ikke skal normalisere, skriver Montero blandt andet.

Hun får opbakning af kollega Ione Belarra, der er minister for sociale rettigheder.

- Hvis de gør det, mens hele Spanien ser på, hvad vil de så ikke gøre privat. Seksuelle overgreb mod kvinder skal stoppe, skriver Belarra på X.

Selv ser Rubiales intet galt i sejrskysset.

- Der er idioter allevegne. Når to mennesker deler en uvæsentlig gestus i gensidig hengivenhed, skal man ikke tage sig af det lort, der bliver sagt, siger fodboldpræsidenten ifølge dpa til Radio Marca.

De spanske kvinder vandt søndagens finale med 1-0 over England og sikrede sig dermed VM-guld for første gang.

Sponsoreret indhold