X Factor 4. februar 2022

Anne fra ”X Factor” fik særligt én ting ud af programmet

Selvom nordjyden Anne ikke fik en stol, så satte deltagelsen i ”X Factor” gevaldigt skub i tingene. Nu har hun for eksempel ryddet kalenderen for at fokusere på musikken og familien
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

37-årige Anne Møller tryllebandt særligt dommer Kwamie Liv under sin audition, da hun akkompagneret af sin guitar sang Sanne Salomonsens ”Hjem”.

Men selvom man også hørte hendes inderlighed i ”Barndommens gade”, så fik den erfarne sanger ikke lov til at blive siddende i stolen under den sidste ”6 Chair Challenge”.

Men det tager gæve Anne ikke tungt.

- Jeg synes virkelig, jeg var oppe mod nogle dygtige deltagere i min kategori. Jeg var faktisk ikke overrasket over at ryge ud. Selvom jeg var ærgerlig over, at jeg ikke fik mere ud af programmet, så tror jeg, det var de rigtige, der endte i stolene, fortæller hun i dag til SE og HØR.

Artiklen fortsætter under billedet:

Foto: Lasse Lagoni / TV 2

Anne fra Nordjylland sang "Barndommens gade" for at få en plads i Kwamies stol. Men den gik ikke i denne omgang. (Foto: Lasse Lagoni / TV 2

Glædede sig til coaching

Gennem flere år har hun rejst med sit eget coverband – særligt om sommeren. Og sidste år droppede Anne Møller endda musikstudiet på UCL for i stedet at sammensætte sin egen arbejdstid. Halvdelen af tiden er hun vikar – og den anden halvdel bruger hun på at optræde.

- Det som jeg fik lov til at gøre, var jo primært at stå på en scene og optræde. Og det må man sige, jeg har prøvet før. Så det er mest det, som jeg kan være skuffet over, jeg ikke fik mere ud af, fortæller Anne, der havde håbet gevaldigt på at blive coachet af Kwamie Liv, som hun lige fra auditiondagene har følt var et godt match for hende.

Hun fortsætter:

- Når man som jeg har spillet kopimusik i så mange år, og der måske ikke har været helt så god tid til at finde sin egen originalitet, så var det jo blandt andet sådan noget, som jeg havde set frem til at udforske gennem programmerne. Måske spore mig lidt ind på min stemme, og min genre, og hvem jeg er som kunstner, når jeg ikke spiller andres musik.

Artiklen fortsætter under billedet:

Foto: Lasse Lagoni / TV 2

37-årige Anne har virkelig fået sat skub i musikken efter sin oplevelse i "X Factor" (Foto: Lasse Lagoni / TV 2)

Mindre medgørlig

Selvom Anne Møller, som er adopteret fra Korea, og som kom til den nordjyske by Poulstrup, da hun var nå måneder gammel, var en del af den ”ældre kategori” i ”X Factor”, følte hun alligevel, at hun var omringet af mange unge mennesker.

- Jeg har fundet ud af på bagkant af det hele, at det nok var meget godt, jeg ikke nåede længere i ”X Factor”. Når man bliver ældre, så bliver man bare lidt mindre medgørlig. Og man har måske nogle andre krav, men jeg synes oplevelsen har givet mig mere mod på at arbejde mere med musikken.

For den 37-årige Anne har hendes dog ret korte tur gennem ”X Factor”-cirkusset derfor betydet, at der er kommet lidt mere skub i tingene.

For eksempel har hun taget hele februar fri. Hun har fundet sig en dygtig producer, som hun kender fra ”gamle dage”, hun er i gang med at indspille så småt, og nu tør hun meget mere.

- Jeg kan mærke, at jeg er mindre selvkritisk over min egen musik og egne tekster. Jeg kan mærke, at jeg godt tør tro på, at nogle af de sange jeg for eksempel skrev selv tilbage i 2014, eller hvornår det var.

Musikken er en makker

Seerne nåede at komme tæt på sangerinden Anne Møller. Ærligt har hun fortalt om misbrug af stoffer, og en ungdom hvor hun fik anskaffet sig lidt for mange tvivlsomme relationer.

Hendes ældste datter på i dag 12 år blev vendepunktet for hende. I mellemtiden har musikken hele tiden ligget lige neden under alt det svære, og Anne har brugt akkorder og tekster som ventil.

- Musikken har altid fulgt mig som en makker. Nogle gange har den stået lidt i baggrunden, men i perioder af mit liv har den virket som både et anker og en måde at få hældt nogle ting ud, eller få formuleret nogle ting – også helt for mig selv.

Sponsoreret indhold