Reality23. april 2016

Sy Lee: Jeg er målløs over danskernes klamme madvaner

Få gode råd om sund kost i Sy Lees nye blogindlæg her
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/sy-lee-club-awards.jpg
 Foto: Mikael Rieck

Jeg opdagede en flok voksne mennesker gå ind i Dunkin’s Donuts og købe drikkevarer og donuts! Jeg går ud fra, at det hele er til ganen fra morgenstunden. Jeg er helt målløs! En donut smager da lækkert, MEN fra morgenstunden af?! Deres iceblend bl.a. med softice og fløde gik de seriøst rundt med. Jeg turde ikke helt at tage billederne af alt, men jeg måtte simpelthen snappe det til mit #SnapChat: SyLeeStarlight, for jeg var målløs!

Derudover var der en flok unge, som henholdsvis var teenagere, gik rundt med en McDonald’s pose hver især og havde en cheeseburger i munden! De var sikkert på vej til skolen. OMG! Hvad sker der for det?! Mens jeg går og leder efter noget lækkert og let morgenmad og var i tvivl om, hvad jeg skal have, ser jeg alt dette foran mig. Da jeg selv var en lille knægt, vidste jeg heller ikke bedre og kunne sagtens spise noget, der var nemt og ligestil – Ja, de fleste elskede McD som barn.

Jeg kan da godt crave det, hvor jeg savner deres chili cheese tops eller deres nuggets, hvilket er meget sjældent, MEN at se en masse unge spise det som morgenmad gør mig helt mundlam. Der var også voksne mennesker på McD og jeg så KUN voksne mennesker på Dunkin’s Donuts! Jeg elsker selv donuts, men jeg tror ikke, at disse mennesker ved, hvor usundt det er! Det er tomme kalorier! Du får en falsk mæthed lige nu og her og et “kickstart” på dit energiniveau, MEN det forsvinder hurtigt, og du bliver sulten meget hurtigt igen. Du får heller ikke den sunde ernæring!

Hvad sker der lige for de danske madvaner fra morgenstunden?!

Jeg ønsker, jeg kunne motivere dem alle til en sundere livsstil! Jeg vil ikke gå i dybden med tomme kalorier, MEN jeg vil snart i samarbejde med SE & HØR give jer danskere, der har en travl hverdag og er helt på bar bund mht. sund kost og motion en ide om, hvad I kunne spise til morgenmad, frokost og aftensmad samt give jer nemme og effektive træningsøvelser, som I kan udføre derhjemme i stuen eller på kontoret.

HUSK! Sund kost behøver ikke at være de ekstreme diæter og Hollywood slankekure. Der er det sunde og usunde vægttab. og der er ikke noget hokus pokus, for de fleste ved, jo færre kalorier du indtager ift. dit energibehov, desto mere taber du dig. Spørgsmålet er bare, om du vil tabe dig på den sunde eller usunde måde? Ekstremt kalorieunderskud, diverse slankemidler og måltidserstatninger etc. får dig til at tage på med det samme, når du er færdig med forløbet! Du ser resultater lige nu og her, men seriøst hvor længe holder det lige. Det er så usundt! Ingen energi i hverdagen og totalt usund ernæring.

DU UDSLIDER DIN EGEN KROP VED AT SULTE DIG SELV!

Jeg har selv været der, hvor jeg skulle stille op til fitnesskonkurrencer, MEN alt er med omhu og ingen hurtige og ekstreme kalorieunderskud. Jeg har klienter, der har brugt Herbalife som slankekur i årevis, og de siger, at de taber sig markant, MEN de bliver store hurtigt igen. Hurra! Eller de har fastet og/eller har et ekstremt kalorieunderskud, hvor de sulter sig selv og er totalt drænet for energi og føler sig slidt! Jeg får det helt skidt ved at høre om det. Det hele handler om at være tålmodig og fornuftig planlægning. Alt med måde! Ja det ekstreme kalorieunderskud. Been there, done that! MEN MEN ved du hvor meget planlægning det kræver mht. de rette kosttilskud, vitaminer og mineraler og den rette mængde proteindækning? Det kræver utroligt meget planlægning, og mange vælger bare den “nemme” og utålmodige genvej.

Til alle jer, der bare vil have en sund kost, skal I vise, at i en sund kost er der lidt plads til de tomme kalorier. Det skulle man ikke tro! Men tomme kalorier er fødevarer, som stort set kun indeholder fedt, sukker og alkohol, og ingen eller meget få vitaminer og mineraler. Det kan være slik, kage, snacks, sodavand og alkohol. Jeg vil lige understrege, at tomme kalorier er ikke nødvendige i vores kost. Spis med madpyramiden, der inspirerer dig til sunde og grove måltider, og viser samtidig, at der er plads til lidt sødt af og til. Du må maksimum indtage tomme kalorier, som svarer til 7,2 procent af den samlede mængde kalorier, som du indtager. I spis med madpyramiden er der kun brugt 50 procent af råderummet for de tomme kalorier. Spis med madpyramiden opfordrer ikke til, at du og din familie indtager sodavand, alkohol, slik og snacks, men viser, hvordan det kan indgå i en sund kost.

Sponsoreret indhold