Reality 6. oktober 2021

Stort interview: Amanda Sascha var 14 år, da hun blev smidt ud hjemmefra

På Instagram og i "De dyre piger" flasher Amanda Sascha et liv med designertøj, champagne og rejser, men der var nul luksus, da hun voksede op. Køleskabet var ofte tomt, og hun måtte tage sig af sine små søskende.
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Af Vibeke C. Larsen. Artiklen blev bragt første gang hos Ude og Hjemme.

Den unge kvinde sidder i en helikopter iført en dyr pels, mens hun sipper til et glas lyserød champagne. Øjenvipperne er lange, og det blonde hår falder i perfekte bølger ned over hendes skuldre. Hun ligner en international verdensstjerne, men kvinden på billedet hedder Amanda Sascha og bor i Søborg.

Helikopterbilledet ligger på Instagram, hvor den 28-årige kvinde elsker at poste fotos af lækkert designertøj, dyre tasker, eksotiske rejser og skønne middage. Et luksusliv, som hun også viste frem i DR3-serien "De dyre piger".

– Jeg synes faktisk, at jeg har fortjent lidt luksus, for jeg har arbejdet hårdt for at få det liv, som jeg har drømt om, siger Amanda Sascha, der bor sammen med sin kæreste Ilir.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Foto: Søren Lamberth

Amanda Sascha. Foto: Søren Lamberth

Amanda Sascha har kæmpet hårdere end de fleste for at nå sine drømme.

– Det betyder meget for mig, at jeg har råd til at tage på ferie eller gå ud at spise en god middag, for der var ikke altid mad i køleskabet, da jeg var barn, siger hun.

Amanda Sascha er den ældste i en søskendeflok på fire, hvor kun de to yngste har den samme far.

– Jeg havde ikke så meget kontakt med min far under min opvækst, så jeg var altid hos min mor, mens mine søskende var hos deres fædre i weekenderne, fortæller hun.

Ifølge Amanda Sascha udviklede hendes mor i løbet af hendes barndom et alkohol- og stofmisbrug, og fra omkring 10-årsalderen stod Amanda Sascha alene med ansvaret for sine tre mindre søskende, der var tre, seks og syv år yngre end hun.

– Min mor var på bodegaen, så jeg var den voksne derhjemme og sørgede for mine søskende. Der var ikke altid penge til at betale regningerne, og på et tidspunkt havde vi ikke strøm i et halvt år. Min mor sagde til mine mindre søskende, at det var meget hyggeligere med stearinlys. Heldigvis havde vi gaskomfur, så jeg kunne godt lave mad til mine søskende, fortæller Amanda Sascha.

Beskyttede sin mor

En onkel udspurgte hende på et tidspunkt om forholdene i hjemmet, men hun benægtede, at der var noget galt.

– Som barn vil man jo beskytte sine forældre, og jeg elskede min mor. Jeg havde også et rigtig godt forhold til hende, da jeg var lille, men som jeg blev ældre, blev hendes liv vildere og vildere. Det blev mere og mere ubehageligt at være i vores hjem, siger hun.

Hun var også til samtale på skolen, men da hun ikke fortalte sandheden og i øvrigt var i rent tøj, havde madpakke med og passede sin skole, blev der ikke gjort mere ved det.

– Jeg vaskede selv mit tøj og smurte madpakker. Det var mig, der sørgede for alt i hjemmet og opdragede mine søskende, siger hun.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Foto: TV3

Amanda Sascha deltager også i "Robinson ekspeditionen" 2021. Foto: TV 3

Amanda Sascha fortæller om, at hun oplevede slåskampe mellem hendes mor og moderens forskellige kærester.

– Politiet blev sommetider tilkaldt, men så sagde vi, at det var en misforståelse, og så kunne de ikke gøre noget. Vi boede i socialt belastede kvarterer, så der var ingen, der rigtig reagerede, for man var vant til den slags, fortæller Amanda Sascha, der voksede op forskellige steder i Høje Gladsaxe og Herlev.

Passer på sig selv

Fædrene til hendes søskende fik nys om forholdene i hjemmet, og de kom ikke længere hos Amanda Sascha og hendes mor.

– Da jeg blev ældre, syntes mine veninder, at det var sjovt at være hos mig, fordi vi kunne gøre, hvad vi ville. Jeg syntes ikke, at det var så sjovt, fordi jeg vidste, hvorfor der ikke var nogen regler, siger hun.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Foto: Mikael Rieck

Amanda Sascha og kæresten Ilir til pressemøde på "Robinson ekspeditionen" 2021. Foto: Mikael Rieck

Hun var altid i alarmberedskab, bange for, at der skulle ske hendes mor noget, og med god grund.

– Flere gange kravlede min mor ud på gelænderet ved altanen og ville springe ud, fordi hun ikke ville være her mere, og så måtte jeg hive hende ind igen.

Amanda Sascha fortæller roligt sin historie, som tilhørte den en anden.

– Min barndom har lært mig at være i selvkontrol og ikke bære følelserne uden på tøjet. Jeg har et panser og passer godt på mig selv, så jeg undgår at blive såret, forklarer hun.

Amanda Sascha havde mange konflikter med sin mor og hendes kæreste, der kaldte hende ting som ’lille perkerunge’, fordi hendes far er albaner. Det hele kulminerede den dag, hvor Amanda Sascha kom hjem med en veninde midt i et slagsmål mellem moderen og hendes kæreste.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Foto: Dan Mariegaard

Foto: Dan Mariegaard

– Jeg prøvede at lægge mig imellem, for jeg ville ikke have, at de sloges, når jeg havde en veninde med. Min mor begyndte at slå på mig, og det blev ret voldsomt. Da jeg ville gå, råbte hun, at hvis jeg gik, skulle jeg ikke komme tilbage, siger hun.

Fulgte sin drøm

Amanda Sascha var 14 år og har klaret sig selv lige siden. Kommunen placerede hende på et opholdssted sammen med unge, der havde problemer med kriminalitet og misbrug.

– Jeg var besluttet på, at sådan skulle jeg ikke ende. Når man er vokset op som jeg, bliver man enten ligesådan, ellers tager man afstand fra det miljø og gør det stik modsatte, understreger hun.

Amanda Sascha gjorde det stik modsatte. Hun havde en drøm om at blive frisør, og den forfulgte hun. Som 16-årig flyttede hun fra opholdsstedet og havde flere job, mens hun tog kurser og var frivillig frisør på et plejehjem for at dygtiggøre sig, så hun kunne få en læreplads.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Foto: Privat

Foto: Privat

– Det betyder meget for mig, at jeg kan stå på egne ben og ikke har brug for andre. Jeg har brug for at være i kontrol, så jeg kan klare mig, uanset hvad der sker, understreger Amanda Sascha.

Store planer for fremtiden

Hun åbnede sin første salon, da hun var 22 år, og i dag ejer hun salonen ’By Sascha’ i det indre København, hvor der udover hende selv arbejder fire andre.

– Jeg har skabt mig det liv, som jeg drømte om, og jeg sætter stor pris på det. Jeg nyder, hver gang jeg går ud og spiser, for jeg tager ikke min tilværelse for givet.

Amanda Sascha har ikke kontakt med sin mor i dag.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Foto: Privat

Foto: Privat

– Det var for hårdt for mig at have hende i mit liv, fordi jeg hele tiden bekymrede mig om hende. Det ødelagde mig indeni. Hvis hun en dag bliver ædru og får styr på sit liv, kan det være, at vi kan genoptage kontakten, siger hun.

Amanda Sascha har altid drømt om at blive frisør, og i dag har hun sin egen salon, men drømmen slutter ikke der.

– Jeg vil gerne åbne flere saloner og skabe mit eget mærke. Når jeg har nået et mål, sætter jeg mig et nyt, og jeg er vant til at arbejde hårdt for at nå mine drømme.

Ude og Hjemme har været i kontakt med Amanda Saschas mor, og hun har ingen kommentarer til denne artikel.

Sponsoreret indhold