Robinson Ekspeditionen24. september 2018

Skurkene smed Benedikte ud: - Jeg var ikke bedrevidende

Benedikte fik dødsstødet i aftenens afsnit af ”Robinson Ekspeditionen”. Hendes team var slet og ret blevet træt af hende og smed hende ud. Nu fortæller Benedikte, at hun føler, at hendes hensigt blev misforstået, og at hendes team var alt for sensitive og ikke kunne klare at modtage tips og råd fra hende
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/benedikte.jpg
 (Foto: TV3)

Pædagogen Benedikte måtte i aften pakke sin taske og forlade årets ”Robinson Ekspedition”. Forinden havde hun fået dødsstødet af sit eget team, der slet og ret var blevet træt af hende.

Hendes hold kaldte hende alt for ”bedrevidende”, og så var de også trætte af, at hun gik rundt og ”legede den voksne”, mens de selv knoklede for at klare sig igennem de forskellige dyste.

Benedikte fortæller nu til SE og HØR, at hun føler, at hendes hensigt blev misforstået, og så fastholder hun, at hun ikke er bedrevidende.

- Jeg synes ikke, jeg var for bedrevidende, men jeg havde nok mere erfaring i skuffen. De unge er måske meget mere selvstændige og måske også meget mere egoistiske. Alt, hvad jeg siger på øen, gør jeg kun for at vejlede og støtte og udvikle nogle af de unge mennesker. Der er ikke noget, jeg siger for at provokere, siger Benedikte til SE og HØR.

En anden kritik, som kom frem under Ørådet, var, at Benedikte i hendes teams øjne talte for meget og lavede for lidt. Det er hun helt uenig i.

- Jeg lavede noget hele tiden, seeren ser jo ikke alt. Jeg var ude og fiske hele tiden, jeg ryddede skidtet væk i lejren. Jeg fandt på, at vi kunne grave fisken ned, så vi havde mad i to dage. Jeg lærte dem også at rense muslinger. Jeg fortalte dem, at man ikke må indtage saltvand. Det er almen viden, men det var ikke alle, der havde den almene viden. Det falder ikke i god jord hos alle, fordi de følte sig irettesat, og sådan er det, siger Benedikte til SE og HØR.

Selv om det kostede hende ekspeditionen, ville Benedikte ikke have opført sig anderledes, hvis hun kunne gøre noget om.

- Jeg ville ikke have grebet det an på en anden måde, for så ville jeg have været enorm utroværdig. Jeg er netop ikke på arbejde, jeg skal ikke lære dem nogle pædagogisk anerkendende principper. Vi er i krig, det er alle mod alle. De er meget sensitive, når jeg forsøger at hjælpe. Det er ikke meget, man kan sige, uden at de lader sig påvirke af det.

- På det tidspunkt, hvor jeg ryger ud, er det kritisk for os alle. Vi er alle pressede max både fysisk og psykisk, og jeg har faktisk været under pres hele tiden, for jeg var bestemt ikke den, der råbte højt og sagde mest, forklarer Benedikte i dag og understreger, at hun blot forsøgte at hjælpe særligt de unge på hendes team med at blive bedre til at overleve på øen.

- Min hensigt blev misforstået. Jeg forsøgte at lære fra mig og give dem gode råd. Og jeg elsker mine medmennesker så højt, at jeg gerne vil lære fra mig om de ting, jeg ved noget om. Min hensigt var at være ekstrem omsorgsfuld, men det blev altså misforstået, lyder det fra en skuffet Benedikte.

Du kan se klip med Benedikte herunder:

Videoen til denne artikel er efterfølgende fjernet af Viafree

Og herunder kan du se endnu et klip fra aftenens afsnit:

Videoen til denne artikel er efterfølgende fjernet af Viafree

Sponsoreret indhold