TV-ekspert: Derfor bliver ”Robinson” ved

Foto: Claus Poulsen

Det startede med biker-Jens og alle de andre i 1998. Siden dengang er ”Robinson Ekspeditionen” blevet til en vaskeægte klassiker på TV3. Også i år, 18 år senere, er der lavet en udgave af reality-programmet, der var det første af sin slags på dansk TV. Det er imponerende, mener en TV-ekspert.

- ”Robinson” var det allerførste reality-program i Danmark, så det har defineret hele genren. Det er ret fantastisk, at det stadig er her og stadig er så godt. Man ser sjældent, der definerer en genre også får lov til at være den i lang tid, siger Keld Reinicke, tidligere programchef på TV 2 og en af Danmarks mest erfarne TV-mænd, til SE og HØR.

Han forudser, at ”Robinson Ekspeditionen” bliver på sendefladen et stykke tid endnu, ligesom mange andre programmer.

- Jeg tror, det vil holde længere tid end man tror. Det er blevet svære at starte nye TV-programmer. Derfor fortsætter programmer som ”Hammerslag” og ”Vild med dans”. Selvom ”Robinson Ekspeditionen” falder lidt i seertal, er det klogt at holde fast i det.  Folk ved, hvad det er og det skal man ikke undervurdere, siger Keld Reinicke.

Jakob Kjeldbjerg har været vært på programmet i 12 sæsoner, og der er ingen grund til at overveje en udskiftning, mener Reinicke.

I forbindelse med udstemningerne skal man for alvor træde i karakter, og der kan man se Jakobs professionelle tilgang. Han har en troværdighed overfor deltagerne, som er enorm vigtig. Han er et godt valg til programmet. Selvom han måske selv er træt af det, kan jeg ikke mærke det som seer, vurderer Keld Reinicke.

”Robinson Ekspeditionen” sendes hver mandag kl. 20 på TV3.

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close