Reality 19. oktober 2021

”Robinson”-Christian afslører alt: Der var meget mere snyd

Hold Syd modtog ifølge TV3 mangoer, ris og lammekød og stjal bananer fra en plantage. Men det stopper ikke der, fortæller den udstemte Christian …
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Flere spillere har udtrykt stor utilfredshed med måden, NENT har håndteret årets snydesag på i ”Robinson ekspeditionen”. Blandt andet mener de, at de fik lov at tage bananerne, og at den nævnte faktura er ikke-eksisterende.

Deltagerne er også vrede over, at de for åben skærm bliver beskyldt for at stjæle.

I går kunne SE og HØR afsløre, at produktionen HAR modtaget en faktura på stjålne bananer – og i dag bringer vi en ny side af historien. Den kommer fra det tidligere Nord-medlem Christian, der endte sine dage på Syd, hvor han blev stemt ud ved holdets allerførste øråd.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Foto: NENT

Christian blev konfronteret med snyderiet morgenen efter, han røg ud. Det samme gjorde hold Syd. Foto: NENT

Hentede bananer flere gange

- Jeg var rimelig hidsig, da jeg blev stemt ud, og så ville jeg lægge hånden på kogepladen, forklarer Christian Oxholm Sonne, der bekræftede produktionen i dens oplysninger om, at der var blevet stjålet og modtaget madvarer fra de lokale på øen i Den Dominikanske Republik.

- Jeg er en af mange kilder. De kommer til mig for at få bekræftet de ting, de har hørt.

Udover at have modtaget mangoer og lammekød og stjålet en til to klaser bananer, som hold Syd siger, er der sket mange flere regelbrud i ekspeditionen, siger Christian.

Han blev vidne til – og deltog i dem – da der blev sat nye hold, og han pludselig blev en del af Syd.

- Nogle af os har hentet mangoer bag et skur. Det var nedfalden frugt, og der gik vi over de afgrænsninger, der var sat. Der var vi oppe og hente to gange, mens jeg var der. Mine anelser siger, de hele tiden har kendt til det mangosted, fortæller Christian og fortsætter:

- Vi var også oppe og hente bananer flere gange i den plantage, vi var blevet anvist til. Men vi var ikke klar over, at det var en plantage.

Fortællingen om en til to klaser er altså usand, hvis du spørger den udstemte nordsjællænder. Til gengæld står han ved at have været en del af det.

- Der er blevet snydt, og jeg har også været med. Vi var alle sammen oppe at hente bananer. Alle vidste, det var forkert, men samtidig var vi sultne og takkede ja. Det eneste, der holdt folk fast i det var, at vi var solidariske og enige om, at det var en fælles beslutning – for hvis alle har gjort det, så er der nok ingen, der ryger ud for det.

Hørte musik fra mobiltelefon

Udover madvarer og krydsede grænser foregik der ifølge Christian også andre regelbrud på hold Syd.

- De havde et helt andet forhold til de lokale vagter, end der var på hold Nord. Folk løb ned til dem og snakkede.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Foto: NENT

Christian fortæller, at Johannes flere gange sagde, at han ikke havde lyst til at deltage i regelbruddene. Foto: NENT

- Aftenen før jeg ryger ud, får jeg at vide, at nogen har siddet sammen med vagterne, hvor de sad en times tid og hørte musik fra en mobiltelefon, siger Christian om unavngivne spillere.

Modtager vrede beskeder

Christians med- og modspillere i ”Robinson ekspeditionen” er vrede over, at han har bekræftet en del af snyderiet til produktionen, siger han.

- De ser skævt til mig og blev rasende over, hvad jeg havde sagt. Men det er ikke så vigtigt for mig, hvad de siger om mig. Jeg er ikke en stikker: Jeg fortæller bare historien, som den er foregået. Der er sket en del ting, som er uden for rammen, og det så jeg mit snit til at sige, da jeg røg ud, så jeg ikke behøvede sidde og grue over ikke at have talt sandt.

Christian fortæller, at han stadig oplever de andre deltageres vrede i dag, hvor alle er kommet hjem fra Den Dominikanske Republik.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Foto: Mikael Rieck

Christian Oxholm Sonne til pressemøde og forpremiere på "Robinson ekspeditionen". Foto: Mikael Rieck

- De mener, jeg har hængt dem ud og udstillet dem. Mange af dem gad ikke engang at hilse på mig til forpremieren på programmet, fordi de synes, det er min skyld, det blev opdaget. Jeg har også modtaget nogle beskeder om, at jeg bare skal holde min kæft, og at man er glad for, at jeg røg ud, nu hvor jeg er en sladrehank.

- Men i sidste ende var jeg der for min egen skyld, og jeg kunne ikke magte, at der havde været så meget fusk. Jeg havde intet at tabe men alt at vinde, da jeg blev spurgt, for jeg var jo røget ud – så kunne jeg lige så godt få ren samvittighed. Derfor erkendte jeg nogle ting for at ære produktionen for deres arbejde.

- Jeg synes, der skulle ryddes op en gang for alle, for det var synd for hold Nord og for programmet.

NENT: Vi har tillid til, at reglerne overholdes

SE og HØR bedt NENT, der står bag "Robinson ekspeditionen", om at forholde sig til de ovenstående udsagn om yderligere regelbrud, mangohentning og tætte relationer til vagterne.

Vi har på mail modtaget følgende svar fra programdirektør Kenneth Kristensen:

- Vi sætter en ramme, som vores modige deltagere udfolder sig i, og hvis man bryder med den, bryder man med filosofien bag formatet og snyder både sig selv og seerne. Deltagerne bliver altid briefet grundigt på, hvad de må og ikke må, og vi har tillid til, at de overholder de retningslinjer, der sættes.

- Som Jakob Kjeldbjerg nævner, ønsker vi ikke at være politibetjente, men det væsentlige var derimod, at alle deltagerne forstod, at det ville få konsekvenser, hvis en lignende situation gentog sig, da det er en hændelse, vi ser på med stor alvor.

Sponsoreret indhold