Reality17. april 2023

Realitylegendens mor på skærmen: Opfylder Sidney Lees ønske

Den afdøde realityhelt ville så gerne have familien med på tv – nu har de endelig sagt ja
Sidney Lee
Bandanaen og smilet var altid med på de røde løbere, men far, mor og resten af familien blev troligt derhjemme – selv om Sidney Lee gerne ville vise dem frem.
 Foto: Claus Poulsen

Det var ellers ikke, fordi Sidney ikke spurgte dem, der var ham allernærmest, om de ville deltage i hans tv-jobs.

Men de sagde altid nej.

Sidney Lee
Nok ville familien ikke med på skærmen – men Sidney inviterede gerne inden for derhjemme.
 Foto: Ritzau Scanpix

– Når jeg så gør det i dag, så er det virkelig en meget stor ting for mig. Fordi jeg tænker, at han har spurgt mig om det så mange gange.

Nu kan jeg opfylde det, siger Sidney Lees mor, Bente, i dokumentaren “Sidney”, hvis første afsnit blev sendt på TV 2 Echo tirsdag aften.

Godkendte falsk Sidney

Fortællerstemmen i “Sidney” er Sidney Lees egen. Og så alligevel ikke.

For ved hjælp af kunstig intelligens har TV 2 skabt en falsk Sidney Lee-stemme til at fortælle historien med ord, som Sidney aldrig har sagt.

Det er en ny og meget speciel måde at fortælle historien om en afdød person – men tv-stationen spurgte først familien om lov, før de lod Sidneys stemme genopstå fra de døde.

– Vi har taget den kunstneriske frihed at prøve denne mulighed, som vi tror, er helt i Sidneys ånd, fortæller dokumentarens redaktør, Thomas Breinholt.

Broderen stod af

Sidney voksede op i en kærlig kernefamilie, hvor særligt båndet til moderen var stærkt.

Bente
Mellem spillemaskinerne – Sidneys yndlingstidsfordriv – fortæller en rørt mor Bente om den søn, der ikke var som alle os andre.
 Foto: TV 2

Også Sidneys bror, Troels, gik for første gang med til at være en del af Sidney Lee-showet, da TV 2 foreslog at lave en dokumentar om bandana-fyren, der døde sidste år i en alder af bare 43 år.

Troels husker tilbage til dengang, Sidneys reality-karriere begyndte med programmet “Blod, sved og springskaller”.

– Jeg syntes, det var fantastisk, at han var med – “hey, du er i fjernsynet! Fedt!”

Sidney Lee
Da “Sid” troppede op i datingprogrammer som “Dagens mand” og “Singleliv”, fulgte familien ikke længere tæt med.
 Foto: TV 2

– Da han så begyndte på flere af de næste, sådan nogle datingprogrammer, der stod jeg lidt hurtigere af, siger lillebroderen.

– Jeg tror, jeg selv og de andre i min familie ret tidligt tog en beslutning om, at vi ikke havde lyst til selv at stille op til interviews og på billeder og alt muligt, lyder det fra Troels.

Sidney Lee
I 2012 meldte tatotyren sig ud af realityprogrammet “Divaer i junglen” efter få minutter. – Jeg har altid været stolt af min hårfarve, så da jeg fik at vide, jeg skulle på blondineholdet, gik min verden i stå, sagde han om beslutningen i Ecuadors jungle.
 Foto: Kaspar Wenstrup

Uvirkeligt for familien

Også mor Bente havde svært ved at følge med i sin ældste søns eskapader i fjernsynet.

– Jeg tror, Sidney blev så kendt, fordi han var meget grænseoverskridende. Og det er jeg ikke så god til. Jeg brød mig ikke om at se det, hvis det var for meget med sex. Eller hvis det var for meget med at drikke. Jeg er ikke snobbet, men jeg ønskede mig ikke al det hæmningsløse, siger hun – og giver nogle af de gode grunde til, at familien holdt sig helt i baggrunden, mens sønnen foldede sig ud på tv.

Sidney Lee, Bente og Troels
Storebror Søren – før han hed Sidney, men allerede med ring i øret – sammen med mor Bente og lillebror Troels, der så uendeligt meget op til den seje brormand.
 Foto: Privat

– For os i familien var det fuldstændig uvirkeligt at følge, hvad der skete i de år, skrev Troels i et langt, kærligt Facebook-opslag efter Sidneys død, som blev citeret i utallige medier.

Næste afsnit af “Sidney” vises tirsdag på TV 2 Echo.

Troels
Bror Troels er uddannet journalist, men har aldrig haft lyst til at være i medierne som “Sidney Lees lillebror” før nu.
 Foto: TV 2

Sponsoreret indhold