Reality9. marts 2024

PTSD ødelagde Philips hverdag: Sådan går det i dag

Stress, mareridt og flashbacks ødelagde hverdagen for Philip May, som i SE og HØRs podcast "Sladderministeriet" åbner op om sin PTSD
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Philip May er hudløst ærlig i det seneste afsnit af SE og HØRs podcast "Sladderministeriet", hvor han åbner op om, hvordan det går med hans PTSD i dag.
 Video: SE og HØR

LÆS OGSÅ: PHILIP MAY I VOLDSOMT "PARADISE"-UHELD

Før han blev kendt for sit høje humør og utæmmelige energi i "Paradise Hotel", var Philip May et helt andet sted i sit liv.

Som 21-årig var Farum-gutten udsendt til Afghanistan, og månederne i krig har sat dybe spor i Philip. Så dybe spor, at hans hverdag blev fuldstændig ødelagt.

Det fortæller "Paradise"-legenden om i det seneste afsnit af SE og HØRs podcast "Sladderministeriet", hvor han giver en status på sin PTSD-diagnose. Du kan høre hele afsnittet her:

- Det vil altid være i dig, men du kan symptombehandle det. Du kan komme et sted hen, hvor din hverdag kan fungere, forklarer Philip i podcasten, inden han sætter ord på, hvordan han havde det, da det var værst:

- Jeg var et sted på et tidspunkt, hvor min hverdag slet ikke kunne fungere overhovedet. Jeg havde misbrug, dårlige nætter, og jeg var bange for stort set alt.

Philips PTSD stammede fra udsendelsen til Afghanistan. Han led af mareridt og flashbacks om krigen og de ting, han havde set. Tv-kendissen var konstant i højt alarmberedskab, og det var svært for ham at finde ro.

Philip May
Udsendelsen til Afghanistan har haft store konsekvenser for Philip, som dog har lært at leve med sin PTSD.
 Foto: Lars H. Laursen

- Det sidder stadig i mig

I dag har Philip det markant bedre, end da hans PTSD var på sit højeste. Her selvmedicinerede paradisoen sig med kokain, hvilket endte ud i et decideret misbrug.

Det i dag 34-årige energibundt har lært nogle værktøjer via flere års behandling, som har givet ham muligheden for at få mere ro på sin hverdag.

- Jeg gik til psykolog i næsten to år, hvor jeg fik traume- og kognitivbehandling og søvnbehandling for at få styr på mit traume for at få placeret det et bedre sted, afslører Philip.

Selv om han i dag er et langt bedre sted med kæresten Simone, deres eget hus, sønnen Vilmar og en lillesøster på vej, så slipper PTSD'en aldrig helt grebet i Philip.

- Det sidder stadig i mig. Den der underlige stress, som man kun oplever, når man er helt presset, den sidder stadig i mig, men jeg har fået den placeret et meget bedre sted. Jeg ved, hvornår den kommer, så jeg kan arbejde med den, slår han fast.

Svært at tale om

Det er fem år siden, Philip for første gang åbnede op om sin militære fortid og det, han har fået med i den psykiske rygsæk af de mange måneder i Afghanistan.

Siden har han talt åbent om både sine diagnoser og udfordringer, som han har med sig for altid efter udsendelsen. Det betyder dog ikke, at det bliver nemmere at snakke om.

- Det er svært at tale om, men det vigtigste i hele den her helbredelse, det er at snakke om det, fortæller Philip og uddyber:

- Det er så langt væk fra alles verden, at man har været tæt på at dø mange gange, man har skudt efter folk, der har skudt efter en, og man har set død og ødelæggelse og prøvet at overleve.

Du kan se det hele i videoen øverst i artiklen!

Sponsoreret indhold