Reality20. april 2018

Kia blev indlagt med fødselsdepression: Nu udskrives hun efter seks måneder

Kia "Sugar" Sødergreen skal nu hjem og være mor på fuldtid
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/kia_soedergreen.jpg
 (Foto: All Over)

Kia "Sugar" Sødergreen, der har været indlagt med en svær fødselsdepression i et halvt år, bliver nu udskrevet fra psykiatrisk afdeling.

Det fortæller den tidligere realitydeltager selv på sin Instagram.

Artiklen fortsætter under billedet.

- I dag er det præcis seks måneder siden, jeg blev indlagt på psykiatrisk afdeling. Og i dag bliver jeg udskrevet. Det er både en dejlig følelse, men også en skræmmende følelse at skulle hjem og være fuldtidsmor, lyder det fra den 27-årige sygeplejerske.

Kia og hendes "Kongerne"-kæreste Walid "Knaldperlen" Bechara blev i september forældre til sønnen Marcus, men den første tid som nybagt mor var så hård, at Kia måneden efter blev indlagt på psykatrisk afdeling med en svær fødselsdepression.

Gennem hele sit forløb har den tidligere realitystjerne under hashtagget #brydtabuet været hudløst ærligt omkring det at blive mor, få en fødselsdepression og være indlagt på psykatrisk afdeling.

Artiklen fortsætter under billedet.

Sygdommen og indlæggelsen har blandt andet betydet, at den unge mor ikke har set sin søn særlig mange timer om ugen. I stedet har farmand Walid overtaget barslen og rollen som fuldtids-forælder for lille Marcus.

Kia har gennem hele sin indlæggelse ikke vidst, hvor længe hun skulle være på hospitalet. Blandt andet fordi medicinen i begyndelsen kke havde den øniskede effekt. Faktisk havde medicinen haft så ringe en effekt på Kia, at lægerne på den psykiatriske afdeling tilbød hende elektrochokbehandling.

Elektrochokterapi er en behandling, hvor man får ført en svag elektrisk strøm gennem hjernen, mens man er i narkose. Behandlingen kan være yderst effektiv for patienter, der er depressive.

Kia valgte dog at se, om hun kunne få det bedre med hjælp fra andre metoder, blandt andet motion, som også har en gavnlig effekt på sindet. Det har hun tidligere fortalt på sin Instagram-profil:

- Jeg er blevet vurderet at jeg skulle prøve ECT, da medicinen ikke har den største effekt. Jeg er overhoved ikke glad for tanken og har takket nej i første omgang og prøver nu med lidt mere motion, det skulle have en god effekt på psyken. Så i dag runde jeg de 13000 skridt, skrev Kia på sin Instagram-profil, hvor hun de sidste mange måneder har fortalt åbent og ærligt om sin situation.

Også i et større interview med Ude & Hjemme har Kia tidligere sat ord på sin situation og om dét at være uddannet sygeplejerske og pludselig blive en patient i sit eget fag.

I interviewet fortæller Kia, at hun allerede under graviditeten mærkede, at noget var galt. Hun var hele tiden bange for, at der ville ske hendes baby noget. Det var endda så grelt, at hun nærmest ikke turde spise af frygt for, at hun spiste noget forkert, der ville skade babyen.

Under den dramatiske fødsel brækkede Marcus skulderen, og herefter gik det bare mere og mere ned ad bakke for den nybagte mor - men nu er hun altså klar til at komme hjem og være fuldtidsmor.

Sponsoreret indhold