Reality9. maj 2023

Natascha Lineas frygt blev virkelighed: Sønnerne er blevet fjernet

"De unge mødre"-veteranen Natascha Linea Kaup slås lige nu med myndighederne om at få sine to sønner Novah og Miso hjem igen
Der er ikke ligefrem sparet på kaosset i Natascha Lineas liv.
Natascha Linea Kaup kæmper lige nu for at få sine drenge hjem.
 Foto: Thomas S. Laursen

Det er 13 dage siden Natascha Linea sidst så sine to drenge.

For den 26. april om aftenen bankede tysk politi på hendes hoveddør og tog hende, Novah og Miso med på stationen.

- Der troppede en kampklædt betjent op og sagde, vi var efterlyst af politiet, og at vi skulle tilbage til Danmark. Han fik det til at lyde, som om jeg var stukket af med drengene efter afgørelsen.

- Så kører vi til politigården, hvor vi venter i to timer på vores danske sagsbehandler, som vælger at skille drengene ad i to forskellige plejefamilier, fortæller Natascha Linea til SE og HØR.

Den unge mor var ellers flyttet fra Danmark for netop at undgå, at myndighederne ville anbringe hendes to drenge.

Den 31. marts flyttede hun således til Tyskland, men alligevel traf Børn- og ungeudvalget den afgørelse at anbringe Miso og Novah uden for hjemmet.

SE og HØR har tidligere talt med advokat Susse K. Fraaby, som er specialist i tvangsfjernelser.

Hun gør det meget klart, at kommunen ikke har ret til at fjerne børnene, hvis afgørelsen om anbringelse er truffet, efter Natascha Linea flyttede ud af landet.

Ikke desto mindre er drengene nu blevet fjernet fra hjemmet og anbragt i hver sin akutplejefamilie. Noget, der naturligvis tog hårdt på drengene.

- Miso blev rigtig ked af det, men det var, som om Novah godt kunne forstå, da jeg forklarede ham, at de ikke har ret til at tage dem fra mig, og at jeg vil hente dem hjem igen hurtigst muligt, fortæller hun.

Senere på måneden skal hun til møde i Ankestyrelsen, og så håber Natascha Linea, at hun får sine børn hjem igen.

SE og HØR har set dokumentation for, at Novah og Miso er blevet hentet hjem til Danmark og anbragt i hver sin plejefamilie.

Sponsoreret indhold