Reality25. maj 2021

Moster Niller truet og sparket i hate crime

"Familien fra Bryggen"-stjernen fortæller historien om en grum hadforbrydelse.
https://imgix.seoghoer.dk/niels_laigaard_soeren_jul_lamberth.jpg
 (Foto: Søren Lamberth)

Linse Kesslers yndlingsmand, Niels Laigaard Mikkelsen - også kaldet Moster Niller - er, som mange af de andre "Familien fra Bryggen"-personer, en farverig personlighed.

Han er blandt andet kendt for at være ferm med en makeupbørste og bestemt ikke gå i ét med tapetet. Og så er han åben om sin seksualitet.

Lige netop det sidstnævnte er der desværre nogen, der har ondt i røven over, og Niels Laigaard afslører nu en trist og voldsom begivenhed, der fandt sted på en helt almindelig dag, da "Bryggen"-stjernen kørte med offentlig transport.

- Jeg sidder i bussen på vej hjem fra arbejde - jeg tager 5A mod Nørrebro, indleder Moster Niller på Lev og Lad Leves Instagram-profil.

Profilen sætter fokus på den manglende respekt for LGBTQIA-personer, og dens berettigelse understreges af den hadforbrydelse, Niels Laigaard fortæller om.

Han blev nemlig overfaldet af nogle teenagere, der truede ham, fordi han er homoseksuel.

- Der kommer en gruppe unge fyre ind i alderen 15-17 år. Den ene sætter sig ved siden af mig, mens de andre sætter sig rundt omkring. Ham, der sidder ved siden af mig, begynder at tale nedladende til mig og kommer med seksuelle kommentarer, mens de andre bare nikker og anerkender ham.

- Der bliver blandt andet sagt, at en af dem vil kneppe mig så hårdt, at jeg flækker og dør, fortæller Moster Niller og tilføjer, at ingen af de andre passagerer reagerer på drengenes ubehageligheder over for ham.

I Politiken uddyber han truslerne:

- Ordene flyder ud af munden på dem. At de vil kneppe mig sønder og sammen. De vil kvæle mig med deres pik, og de vil voldtage min mor.

Situationen kommer helt ud af kontrol, da makeupguruen vil forlade bussen.

Artiklen forsætter under billedet.

- Jeg beder høfligt om at komme ud, så jeg kan stige af bussen, men fyren sætter knæene op på sædet foran mig, så jeg må mase mig igennem. Der er ingen, der rejser sig og hjælper, forklarer Niels Laigaard og fortsætter:

- På vej ned ad trappen mærker jeg en fod i ryggen. Jeg bliver sparket ud af bussen.

Trods den voldsomme oplevelse forsøger han i øjeblikket at bevare fatningen og komme væk uden at reagere på gruppens angreb.

- Jeg lander fladt på maven på fortovet og rejser mig hurtigt og går videre. De må ikke se min reaktion, de må ikke vinde over mig. Jeg græder ikke, jeg er i chok.

- Drengene skulle ikke have den tilfredshedsfornemmelse af, at de havde knækket mig. Så det var først, da jeg kom hjem, at jeg brød grædende sammen og ringede til mine venner.

Niels Laigaard ringede ikke til politiet, fordi han skammede sig over oplevelsen.

- Jeg meldte aldrig episoden, fordi jeg var flov over at skulle ringe til politiet og fortælle, at jeg som 26-årig ikke kunne gøre noget ved seks 17-årige drenge, siger han til Politiken.

Regeringen varsler i øjeblikket skærpet lovgivning for at beskytte LGBTQIA-personer.

Sponsoreret indhold