Reality 15. oktober 2021

MMA-stjernen Nicolas Dalbys datter fik ham ud af tung depression

Da det så allersværest ud for Nicolas Dalby, fik hans kones graviditet vendt op og ned på MMA-kæmperens liv.
Foto: NENT

Denne uges ”Til middag hos” rundes af på Islands brygge, hvor MMA-kæmperen Nicolas Dalby, 36, bor sammen med sin kone og lille datter.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Han har sat alle sejl for, at det skal blive en festlig aften hvilket indebærer både blomsterkranse, dyrehatte og penisbriller. Men der er også tid til refleksion og dybe samtaler, og MMA-stjernen fortæller åbenhjertigt om både sin karriere og en tung depression.

- Det hele startede med, at jeg blev ramt af stress på mit seneste rigtige fuldtidsjob. Så blev jeg sygemeldt og stoppede, fordi min sygemelding gik over så lang tid. Så gik jeg over til dagpenge og havde al tid i verden, så det kunne gå i sig selv. Men det gjorde det bare ikke, fortæller Nicolas Dalby om en tre år lang og hård periode, der begyndte i 2013.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Foto: NENT

Laura Drasbæk, Morten Kjeldgaard, Rosa Lund og Nicolas Dalby i "Til middag hos". Foto: NENT

Depression og stress går ofte hånd i hånd, og det var også tilfældet for Nicolas Dalby.

- Der var åbenbart blevet sået et frø af stress, så jeg vågnede op hver morgen med følelsen af, at der var ti punkter på min to do-liste, forklarer MMA-kæmperen sine symptomer.

Hør Nicolas Dalby fortælle i klippet her:

Videoen til denne artikel er efterfølgende fjernet af Viafree

Lige da han er stoppet med at modtage dagpenge, bliver han signet af organisationen UFC (ultimate fighting championship), som er det ypperste inden for MMA. Selv kalder han det "adgangsbilletten til det forjættede land", men selv om hans drøm er gået i opfyldelse, står det skidt til inde i Nicolas Dalby.

- Mellem kampene får jeg det værre og værre. Mit liv falder fra hinanden, fortæller han.

- Det begynder virkelig at vise sig et kvarter inden, jeg skal ind og kæmpe en kamp i Dublin. Alt indeni mig føles som en trykkoger. Jeg har bare lyst til at sætte mig i et hjørne og græde.

De første to ud af tre kampe går middelmådigt, og MMA-kæmperen har lyst til at give op. Men efter opbakning fra sin manager, går tredje kamp så godt, at det ender uafgjort, og Nicolas Dalby modtager en stor pengepræmie samt hyldest i arenaen.

- Alt er virkelig fedt. Men da jeg kommer hjem, oplever jeg noget, jeg aldrig har følt før. Et kæmpe vakuum.

På overfladen fungerer det hele, men den danske MMA-stjerne er helt i stykker indvendigt. Derefter går det mere ned ad bakke, og Nicolas Dalby begynder at gå meget i byen og drikke shots. Så blev han frigivet fra UFC, fordi han havde tabt to kampe.

- Jeg festede bare videre. Mit forhold til konen blev virkelig sat på prøve. Det var ikke den mand, hun havde forelsket sig i.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Foto: NENT

Foto: NENT

Men en dag fortæller Nicolas Dalbys kone, at hun er gravid, og den besked bliver vendepunktet for ham: Han kan ikke fortsætte den livsstil, han har gang i.

MMA-kæmperen får endelig ringet til den psykoterapeut, som hans ven har anbefalet to år forinden. Han stopper også med at drikke og kommer i form - og i kampform.

Som noget helt særligt og sjældent formår Nicolas Dalby at blive gensignet med UFC, og rejste sig fra den mørke tid i hans liv.

- Der knækkede jeg helt sammen. Det var tre års nedtur, og nu kunne jeg lukke op for sluserne, fortæller han.

Du kan høre mere om MMA-stjernens liv i "Til middag hos" på Viaplay eller på TV 3 torsdag klokken 19.

Sponsoreret indhold