Luksusfælden11. april 2017

Luksusfælden: Jannik ryger børnebidraget op

Der er hårdt brug for eksperternes hjælp, når "Luksusfælden" i aften besøger Jannik og Malene, der ikke kan flytte sammen på grund af Janniks gæld
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/luksusfalden_i_viborg_4.jpg
 Foto: TV3

I aftenens afsnit af "Luksusfælden" ønsker parret Jannik og Malene at flytte sammen.

Jannik har dog oparbejdet en kæmpe gæld fra et tidligere forhold, og Malene vil ikke bo sammen med Jannik, før han får styr på økonomien.

Det skal dog vise sig lettere sagt end gjort. Jannik, der er på dagpenge, har nemlig ikke prioriteterne helt i orden.

De sidste par år har Jannik købt cigaretter for cirka 1.200 kroner om måneden. Et beløb, der svarer til det børnebidrag, han egentlig burde betale for sin søn på fire år.

Janniks gæld har efterhånden vokset sig så stor, at han ikke længere har styr på, hvor meget den egentlig er på.

- Jeg vil nok skyde på, at den er omkring 4-500.000 kroner, siger Jannik.

Malene og Jannik har før forsøgt sig med at bo sammen, men parret måtte kort til efter flytte fra hinanden

- På et tidspunkt blev jeg nød til at tage et ekspresslån, så der var penge til mad. Og så valgte jeg sådan set at skride, fordi at jeg vidste, at når jeg boede alene, så var der også penge nok, fortæller Malene.

Malene har også tre børn fra et tidligere forhold, som hun skal forsørge, men selv om hun betaler af på sin egen gæld, så har hun brugt børne-/ungeydelsen på et par nye bryster. Så hendes budget er stramt, da hun er på SU.

Samtidig skylder Jannik det offentlige - en gæld som han egentlig troede var rentefri. Derfor venter der ham noget af et chok, da "Luksusfældens" eksperter kan fortælle ham, at gæld til SKAT bliver forrentet med 8,05 procent om året.

- Det vidste jeg til gengæld ikke. Jeg troede faktisk, at det ville være det samme som Ribers. At når du fik noget ind, jamen så stod det faktisk bare der og var rentefrit, fortæller Jannik.

Derfor har Malene og Jannik desperat brug for eksperterne Carsten Linnemann og Kenneth Hansens hjælp, hvis deres drøm om at bo sammen skal blive en realitet.

Hvordan det går det gældsramte par fra Viborg, kan du se, når TV3 i aften sender "Luksusfælden" klokken 20.

Sponsoreret indhold