Reality 25. april 2021

Løkke vil skifte kurs: Temperament til søs

Den tidligere statsminister havde svært ved at acceptere, at han blot var letmatros og ikke kaptajn, da han sejlede over Atlanten
(Foto: Discovery+: Per Arnesen)

Da Lars Løkke Rasmussen, 56, sammen med fem andre kendisser krydsede Atlanterhavet i en sejlbåd i december, gik turen ikke helt som planlagt.

Sammen med kokken Umut Sakarya, 30, tidligere OL-svømmer Sarah Bro, 25, tv-vært Felix Smith, 44, skuespiller og sanger Johannes Nymark, 35, kagebogsforfatter Ditte Julie Jensen, 33, og et hold af professionelle sejlede stævnede Lars Løkke ud fra den kanariske ø Lanzarote, og meningen var, at besætningen senere skulle gå i land på Aruba i Caribien. Det hele blev filmet til tv-programmet “Over Atlanten”.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Discovery+)

Det slog en lille gnist
– Der var generelt en god stemning ombord. Det er klart, at man kan ikke være sammen så mange mennesker i så lang tid, uden at det slår en lille gnist. Men jeg synes vi allesammen fortjener ros for, at vi kom hele vejen over uden at have voldsomme sammenstød, siger Lars Løkke om sejlturen med Umut Sakarya, Sarah Bro, Felix Smith, Johannes Nymark og Ditte Julie Jensen. (Foto: Discovery+)

Men midt på det store ocean var vandet pludselig blikstille, der var ingen vind i sejlene, så båden rokkede sig ikke en tøddel i flere dage.

Og dét var noget, der udfordrede den tidligere statsminister.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

– Følelsen af tabt kontrol – dén er jeg ikke vant til. Jeg har da mistet fodfæste en gang imellem, men så har det været i mine egne hænder at komme op at stå igen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Discovery+: Per Arnesen)

– Jeg indrømmer blankt, at jeg havde det svært med, at jeg ikke var med til at træffe den beslutning, og bare kunne sidde og se på, at vi sejlede ingen steder, siger Lars Løkke om dagene på havet, hvor skibet lå stille. (Foto: Discovery+: Per Arnesen)

Det var enormt frustrerende pludselig at være degenereret til sådan én, der bare sad der, og nogle andre traf beslutningerne, siger Lars Løkke Rasmussen til SE og HØR.

Pressede på

På skibet havde Løkke svært ved at finde sig i, at han var skibsdreng, og at skibets professionelle sejler Jesper Bank var kaptajnen.

– Jeg pressede også lidt på, fordi jeg lavede excel-regneark, hvor jeg prøvede at regne mig frem til, ud fra den historiske sejltid, hvornår vi ville være i land. Først var det den 19. december, så blev det den 20., så den 21. og den 22. december.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Discovery+: Per Arnesen)

Den tidligere statsminister og Venstre-formand brugte tiden på søen til at tænke over sin fremtid. (Foto: Discovery+: Per Arnesen)

Så var jeg måske lidt “pushy” og sagde: “Vi er nødt til at skifte kurs. Kort og terræn passer ikke sammen. Vi kommer aldrig i mål.” Og det gik der nogle dage med, indtil der blev truffet den beslutning, som jeg syntes var klog, siger Lars Løkke.

Herefter ændrede skibet kurs og sejlede i stedet for til den caribiske ø St. Martin, hvor besætningen gik i land.

– Der var nogle dage, hvor jeg følte mig uden for indflydelse. Det var måske også med til at bekræfte mig i, at jeg ikke trives ret godt med at være uden for indflydelse, ha-ha, lyder det fra den tidligere statsminister.

Vil tilbage til roret

I januar annoncerede Lars Løkke Rasmussen, at han var færdig med Venstre efter 40 år. Det var, efter at han var blevet presset væk fra posten som formand.

Løkke har før sagt, at han ville bruge turen over Atlanterhavet til at tænke over sin fremtid. Og for nylig meldte han så ud, at han vil på stemmesedlen igen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Birger Storm)

Lars Løkke Rasmussen – som vi kender ham. (Foto: Birger Storm)

Det var dog ikke på Atlanterhavet, han blev klar over, at han vil stifte et nyt parti.

– Arj, det er måske lige at trække den for meget. Men jeg var meget i tvivl, da jeg sejlede ud, og da vi stævnede ind, var jeg rimelig overbevist om, at min tid i politik ikke er forbi. Jeg mærkede efter, om jeg havde energi til at samle handsken op, fortæller han.

Sejlturen er, på trods af manglende vind i sejlene, et godt minde for Løkke.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Discovery+: Per Arnesen)

På skibet sov alle i køjesenge. (Foto: Discovery+: Per Arnesen)

– Det var en fantastisk! En virkelig stor oplevelse, som jeg er glad for, at jeg sagde ja til. Jeg tog gerne en tur igen, siger han med et smil.

Se Løkke i “Over Atlanten” søndag kl. 21 på Kanal 5 og på streamingtjenesten Discovery+.

Sponsoreret indhold