Linse Kessler stak af til Spanien: Ville væk fra minderne om Mopper

Selv om Linse for tiden holder til i Spanien, er hun indimellem hjemme på Bryggen. – Så skal jeg altid lige over og ryge en smøg på bænken, for der sad mig og Mopper altid.

Selv om Linse for tiden holder til i Spanien, er hun indimellem hjemme på Bryggen. – Så skal jeg altid lige over og ryge en smøg på bænken, for der sad mig og Mopper altid.

(Foto: Thomas Laursen)

I begyndelsen af året kastede Linse Kessler sig ud i en livslang drøm, da hun flyttede til Spanien og åbnede en bed and breakfast i den spanske bjergby Mijas lidt uden for Málaga.

Jublende lykkelig pakkede Linse sommertøjet, sine hunde og Moppers aske sammen og rykkede fra Bryggen til Solkysten. Men efter ni måneder i sit spanske paradis har hun indset, at der nok også var en anden grund til, at hun ville væk fra den københavnske bydel, hvor hun har levet hele sit liv.

– Jeg tror, det har været godt for mig at komme væk fra Bryggen. Hver gang jeg er hjemme på Bryggen, får jeg det stramt. Så jeg tror, at det var underbevidstheden, der sagde, at jeg skulle væk, siger Linse.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Minderne om Mopper fylder stadig meget i Linse Kesslers liv. – Jeg savner hende stadig fuldstændig sindssygt meget. (Foto: Thomas Laursen)

– Hver en flise på Bryggen minder mig om Mopper. Alle, jeg taler med, er vant til at snakke med mig om Mopper, og når jeg går forbi Haraldsborg, vinker folk, men Mopper mangler.

– Jeg er ikke kommet et skridt videre, når det gælder savn, lyder det fra Linse, som mistede sin mor for knap to år siden.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Didde Skjelmose er også emigreret fra Bryggen. Det er dog kun til Jylland, hvor hun regner med at blive for altid. – Om fem år bor jeg stadig i Jylland og arbejder på genbrugspladsen, fortæller Linses gode veninde. (Foto: Thomas Laursen)

Moppers aske er spredt

Hverken Mopper eller Linse har levet et traditionelt liv, og heller ikke i forbindelse med Moppers død og alt det, der kom efter, er traditionerne blevet fulgt.

Mopper blev brændt, men i stedet for at begrave asken beholdt Linse urnen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Det sværeste ved eventyret i Spanien har været at undvære familien. – Mikkel er nede hos mig nu sammen med Lea og ungerne. Jeg har altid vidst, at jeg var et stort familiemenneske, men nu er det virkelig gået op for mig, hvor meget det betyder. (Foto: Thomas Laursen)

Nu er den dog væk. Asken er spredt ud over havet.

– Det var så svært og gjorde så ondt at sige rigtigt farvel. Jeg har slæbt rundt på hende i to år, og pludselig var hun der ikke mere, det var hårdt, erkender Linse Kessler, som ikke vil afsløre, hvor asken er spredt ud, men henviser til den nye og 14. sæson af ”Familien fra Bryggen”.

Artiklen fortsætter under billedet ...

I "Familien fra Bryggen" kan du bl.a. følge 28-årige Stephanie ”Geggo” og 27-årige Cengiz’ bryllupsplanlægning. – Der er styr på kjolen, afslører Geggo, som dog ikke vil fortælle, hvornår brylluppet skal stå. (Foto: Thomas Laursen)

Her kan seerne også finde ud af, om Linse har tænkt sig at vende tilbage til Bryggen, eller om det spanske eventyr fortsætter lidt endnu.

– Jeg har taget beslutningen, om jeg skal være der igen, men den skal man se i Bryggen, siger Linse Kessler.

Efter en pause kan du nu se ”Familien fra Bryggen” på TV3 hver torsdag kl. 20.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close