Reality15. oktober 2018

Kæmper med fødselsdepression: Kia indlagt igen

Realitydeltageren Kia "Sugar" Sødergreen er igen blevet indlagt på psykiatrisk afdeling grundet en fødselsdepression, som hun udviklede, da hendes søn kom til verden for lidt over et år siden
https://imgix.seoghoer.dk/kia_soedergreen.jpg
 (Foto: Peter Grosen)

For lidt over et år siden blev den tidligere "Kongerne"-deltager Kia "Sugar" Sødergreen mor for første gang.

Hun og Walid "Knaldperlen" Bechara blev forældre til en søn, og siden da har den nybagte mor kæmpet med en svær fødselsdepression, som gjorde, at hun blev indlagt et halvt år på psykiatrisk afdeling.

I april fortalte realitydeltageren, at hun endelig var blevet udskrevet, men nu er hun blevet indlagt igen. Det afslører hun på sin Instagram-profil.

Artiklen fortsætter under billedet.

- Som mange har bemærket, har jeg ikke været særlig aktiv på Instagram her på det sidste. Sandheden er, at jeg har været indlagt de sidste fire uger på psykiatrisk afdeling. Jeg har det meget svært med at skulle være mor og håndtere sådan en lille en, skriver Kia "Sugar" Sødergreen på Instagram.

I samme åndedrag afslører hun også, at hun har skrevet en bog.

- I min kommende bog vil I bl.a. kunne læse alt om denne indlæggelse. Tak for jere søde og bekymrende beskeder, afslutter hun.

Gennem hele sit forløb har den tidligere realitystjerne under hashtagget #brydtabuet været hudløst ærligt omkring det at blive mor, få en fødselsdepression og være indlagt på psykatrisk afdeling.

Sygdommen og indlæggelsen betød blandt andet, at den unge mor ikke så sin søn særlig mange timer om ugen. I stedet overtog farmand Walid barslen og rollen som fuldtids-forælder for lille Marcus.

Kia vidste gennem hele sin første indlæggelse ikke, hvor længe hun skulle være på hospitalet. Blandt andet fordi medicinen i begyndelsen ikke havde den ønskede effekt. Faktisk havde medicinen haft så ringe en effekt på Kia, at lægerne på den psykiatriske afdeling tilbød hende elektrochokbehandling.

Elektrochokterapi er en behandling, hvor man får ført en svag elektrisk strøm gennem hjernen, mens man er i narkose. Behandlingen kan være yderst effektiv for patienter, der er depressive.

Kia valgte dog at se, om hun kunne få det bedre med hjælp fra andre metoder, blandt andet motion, som også har en gavnlig effekt på sindet. Det har hun tidligere fortalt på sin Instagram-profil:

- Jeg er blevet vurderet, at jeg skulle prøve ECT, da medicinen ikke har den største effekt. Jeg er overhoved ikke glad for tanken og har takket nej i første omgang og prøver nu med lidt mere motion, det skulle have en god effekt på psyken. Så i dag rundede jeg de 13000 skridt, skrev Kia på sin Instagram-profil, hvor hun gennem hele forløbet har fortalt åbent og ærligt om sin situation.

Sponsoreret indhold