Reality16. december 2018

Kia afslører: Jeg har været indlagt FEM andre gange også

Kia fortæller, at offentligheden indtil nu kun har kendt til to af hendes indlæggelser. Men faktisk har hun været indlagt fem yderligere gange på psykiatriske afdelinger
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/kia_soedergreen_0.jpg
 (Foto: Aller Media)

Hun havde sådan glædet sig til at blive mor – men familieforøgelsen har langt fra været den fantastiske oplevelse, som Kia Sødergreen havde håbet på.

Den unge reality-mor, der er kendt fra blandt andet ”Kongerne”, blev nemlig ramt af en svær fødselsdepression kort efter fødslen og måtte indlægges.

I første omgang kom Kia ved et uheld til at ”afsløre”, at hun var indlagt. Det var hvert fald ikke meningen, at hendes mange følgere skulle opdage, at hun var indlagt på en psykiatrisk afdeling, da hun den 8. november 2017 delte et billede af sønnen Marcus.

Flere af hendes følgere bemærkede dog det karakteristiske sengetøj på billedet og kunne derudfra regne ud, at den unge mor måtte være indlagt på en psykiatrisk afdeling.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/kia-05032018.jpg
 Foto: Aller Media

Kia sammen med kæresten Walle, der nu passer sønnen fuldtid. Foto: Aller Media

Dengang var hun indlagt i seks måneder, før hun i april blev udskrevet. Desværre er de voldsomme symptomer vendt tilbage igen, og de sidste måneder har Kia igen været indlagt, denne gang på en lukket afdeling, fordi hun har haft tanker om at gøre skade på sin søn.

Nu fortæller Kia – der gennem hele forløbet har været meget ærlig og åben om sin situation og kamp – at hun har været indlagt mange flere gange, end hvad hendes følgere og fans kender til.

Til Realityportalen.dk siger hun:

– Jeg har været indlagt on/off siden (fødslen af sønnen, red.). Pressen kender dog kun til den første indlæggelse og denne, men der har været fem andre imellem, så jeg har faktisk ikke rigtig været en del af Marcus’ liv endnu. Så tanken om også at gå glip af julen med ham vil gøre ondt på mig, siger Kia, der i forbindelse med denne indlæggelse ikke må se eller have kontakt med sin søn – noget der påvirker hende meget.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/reality_awards_walid_knaldperlen_og_kia.jpg
 (Foto: Thomas Laursen)

Kia og Walle til Reality Awards tidligere på året. Foto: Aller Media

- Mange spørger ind til en opdatering om hvordan det hele går. Jeg er stadig tvangsindlagt på en lukket afdeling og har været her i over 3 måneder nu. Det går meget op og ned, jeg har det svært. Men jeg kæmper hver dag. Jeg må stadig ikke se Marcus og det er selvfølgelig hårdt. Walle og jeg har stadig et helt fantastisk forhold, han støtter mig i det hele og vi er stadig lige så forelsket som da vi mødte hinanden, skrev Kia for fire dage siden på instagram.

Under sin halvårlige indlæggelse blev Kia tilbudt elektrochokterapi, fordi den antidepressive medicin ikke havde den ønskede effekt.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/kia_soedergreen_3.jpg
 (Foto: Peter Grosen)

Kia havde glædet sig til at blive mor, men blev ramt af en alvorlig fødselsdepression kort efter. Foto: Peter Grosen

Elektrochokterapi er en behandling, hvor man får ført en svag elektrisk strøm gennem hjernen, mens man er i narkose. Behandlingen kan være yderst effektiv for patienter, der er depressive.

Kia ønskede dog at se, om hun ved hjælp af andre tiltag – blandt andet motion – kunne få det bedre, og i april havde hun det så godt, at hun blev vurderet rask nok til at vende hjem.

Nu er hun desværre tilbage på den psykiatriske afdeling.

Sponsoreret indhold