Her er årets "Robinson": Det skal vinderen bruge 500.000 på

- Den her er til dig, lillesøster!, råber Katrine og løfter “Robinson”-trofæet over hovedet.

Den 28-årige fysioterapeut og ridepige har en klar idé om, hvad i hvert fald en stor del af præmien på 500.000 kroner skal gå til: Lillesøster Rikke skal have en hest.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Katrine Hedeman i \

Katrine Hedeman er årets "Robinson". Foto: NENT

Rikke, som er 25 år, har cerebral parese, som er en tidlig hjerneskade. Familien fik at vide af lægerne, at hun aldrig ville komme til at gå. Hun er også opereret i mave, hjerte og lunger.

- Hun er så sej. Vi har lige løbet et halvmaraton sammen i september – og hun har reddet, siden hun var tre år, fortæller Katrine Ørskov Hedeman.

Noget at kæmpe for

Rikkes hest døde sidste år i julen, og hun har rigtig godt af at ride – og så er hun god til det og vinder mesterskaber.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Katrine Hedeman fra \

- Da jeg kom hjem, havde jeg tabt 10 kilo. Jeg har aldrig været så sulten. Jeg savnede ikke så meget på øen, jeg var bare sulten. Det var min største udfordring. Foto: Dan Mariegaard

Det havde Katrine i tankerne, da hun stod på en øde ø i Den Dominikanske Republik for at overleve på tv.

- Når man er dernede, skal man have power og en vilje til at blive: Noget ekstra at kæmpe for. Da jeg var dernede, tænkte jeg: “Hende den lille derhjemme er gået igennem så meget lort, og jeg skal være her i 44 dage”. Jeg ville vise, at ligemeget hvad, så kan man, hvad man sætter sig for. Og jeg ville kæmpe for en dressurhest til hende.

Lillesøster Rikke med Katrines første hest, Lazio.

Lillesøster Rikke med Katrines første hest, Lazio. Der er en ny hest på vej til Rikke for præmiepengene. Foto: Privat

Landsted til familien

Hesten kommer til at koste mellem 150.000 og 300.000, og resten af pengene skal bruges fornuftigt.

- Jeg er en “investerings-Musse”. Jeg vil gerne købe en lejlighed eller en grund. Få noget ud af pengene. En dag vil jeg gerne have et kæmpe landsted og bo med min familie og mine heste, drømmer “Robinson”-vinderen, der selv ejer to heste: Lazio og Fleurie Frej.

- Min søster har vundet sjællandsmesterskaberne på Lazio, som jeg har haft, siden jeg var 18 år.

Drømmen er også, at kæresten Julie, som Katrine kærligt kalder for “Dutter”, flytter med på landstedet. Parret har kendt hinanden, siden Julie en dag troppede op på Katrines arbejde for at få genoptrænet sit knæ efter en korsbåndsskade.

Katrine Hedeman og kæresten Julie.

Julie "Dutter" bor i Køge, mens Katrine bor i Herlev. - Men vi bor deltidssammen, fortæller den forelskede "Robinson"-vinder, der siden mødet med Julie har åbnet sin egen biks i Roskilde, hvor hun arbejder som fysioterapeut og personlig træner. Foto: Privat

Kærligheden ventede derhjemme

- Vi var ikke kærester, da jeg tog af sted for at være med i “Robinson”, men vi havde det rigtig godt sammen. Da der i mit brev på øen stod “jeg skal hilse fra Dutter”, vidste jeg godt, hvad det betød … Hun hentede mig også i lufthavnen sammen med min familie.

Der gik dog fem-seks uger, før parret blev kærester helt officielt, forklarer Katrine:

- Alt er mærkeligt, når man lander fra en øde ø. Jeg kunne ikke være i mine følelser, jeg savnede de andre. Det var svært at komme på job og at være i noget med kærlighed. Jeg var ikke helt mig selv, jeg var der uden at være til stede.

Katrine til premieren på \

Katrine til premieren på "Robinson ekspeditionen" 2021. Foto: Mikael Rieck

Se Katrine vinde "Robinson ekspeditionen" i klippet her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close