Reality 19. marts 2015

Fremragende vidne fældede mor og søn

Det var ikke ligefrem deltagernes aften i Tag pengene og løb
Af af
Henrik Israelsson
Henrik Israelsson
t.v.Der blev slået rekord torsdag aften i "Tag pengene og løb".

Aldrig tidligere har afhøringslederne og efterforskerne så hurtigt fundet kufferten med de 100.000 kroner.

LÆS OGSÅ: - Vi endte med at gemme pengene på et panik-sted

De har en frist på 30 timer til at finde kufferten fra tilbageholdelsen af deltagerne, men i aftenens udgave skulle de kun bruge fire timer på at finde kufferten.

Det var 50-årige Birgitte fra Brabrand ved Aarhus og hendes 28-årige søn, Andy, der skulle forsøge at vinde 100.000 gode danske kroner ved at gemme kufferten så godt, at efterforskerne ikke kunne finde den inden fristens udløb.

Men sådan gik det slet ikke torsdag aften.

I de foregående programmer er kufferten først blevet fundet på dag to og efter talrige afhøringer af begge deltagere, men torsdag blev det kun til ganske få afhøringer af Birgitte og Andy, inden efterforskerne ude i marken, Morten Vinter og Henrik Israelsson, triumferende kunne sende en selfie med kufferten til afhøringslederne, Allan Beier og Signe Justesen.

LÆS OGSÅ: - Jeg var så tæt på at krakelere

Ligesom det er sket for flere af deltagerne i de tidligere programmer, blev Birgitte og Andy fanget af overvågningskameraer, hvorved efterforskerne kunne udelukke deres første stop hos Birgittes forældre som et forsøg på at lægge røgslør ud.


Efterforsker Morten Vinter, der fandt kufferten i "Klippestuen" på rekordtid, beder Andy og mor Birgitte om at forholde sig roligt, da han og Henrik Israelsson tilbageholder de to. (Foto: SBS Discovery Media)

Birgitte og Andy var i en Nordea-filial, og selv om Birgitte forsøgte at gemme kufferten på ryggen, kunne efterforskerne forlade banken i vished om, at Birgitte både havde kufferten med ind og med ud af banken.

Tæt på Nordea-filialen i Aarhus-forstaden Åbyhøj ville Birgitte og Andy gemme kufferten i frisørsalonen "Klippestuen", hvor de allierede sig med indehaveren, Max.

LÆS OGSÅ: Seje Rachid og Ömer løb med pengene

De gemte kufferten i frisørsalonens køleskab og aftalte med Max, at "vi har aldrig været her", hvis efterforskerne skulle spørge.

Derefter lavede de et par ekstra stop og forsøgte at lægge yderligere røgslør ud.

Men de blev fældet af det, politiet kalder gedigent efterforskningsarbejde af folkene i marken og i dette tilfælde et godt vidne.

En indehaver af en forretning i umiddelbar nærhed af "Klippestuen" kunne fortælle Morten Vinter og Henrik Israelsson, at Birgitte havde haft en kuffert med ind i "Klippestuen", men at hun ikke havde kufferten med, da hun forlod frisørsalonen.

Derpå var det blot at bede indehaveren af "Klippestuen" om lov til at kigge sig lidt omkring i butikken. Indehaveren, Max, overholdt den aftale om tavshed, han havde indgået med Birgitte og Andy, men han kunne ikke forhindre Morten Vinter i at finde kufferten i køleskabet efter en kort gennemgang af butikken.

Han rakte straks kufferten videre til Henrik Israelsson, der havde fødselsdag, og dermed "fik" en kuffert med 100.000 i fødselsdagsgave af kollegaen.

Med efterforskernes "sejr" torsdag aften er det 3-2 i den samlede stilling til efterforskerne, efter at det i program et og tre lykkedes for henholdsvis Camilla/Trine og Rachid/Ömer at gemme kufferten effektivt for efterforskerne.

Se to klip fra aftenens program:

Der fejres fødselsdag for efterforsker Henrik Israelsson:

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.Birgitte gribes i at tale usandt under afhøringen:

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Sponsoreret indhold