Reality19. februar 2015

- Jeg var så tæt på at kaste håndklædet i ringen

Veninderne Trine og Camilla vandt 100.000, men det var tæt på at gå galt
Af af
Camilla og Trine, da det går op for dem, at de har vundet.
Camilla og Trine, da det går op for dem, at de har vundet.
 Foto: SBS Discovery MediaDen 22-årige sygeplejerskestuderende, Trine, var meget, meget tæt på at krakelere under den barske afhøring, da Kanal 5 i aften havde premiere på programmet "Tag pengene og løb".

- Jeg var SÅ tæt på at fortælle dem, hvor pengene var, siger Trine til SE og HØR.

Hun og veninden Camilla vandt i aften 100.000 kroner, da det lykkedes for dem at gemme en kuffert med de mange penge så godt, at programmets fire efterforskere og afhøringsledere - alle meget erfarne politifolk - ikke fandt den inden for en frist på 30 timer.

Men det holdt hårdt for de to unge kvinder på vej til målet, efter at de havde gemt kufferten i en krybekælder hos Camillas mormor og morfar.

Ikke mindst Trine, der følte sig udsat for et stort psykisk pres under isolationen i sin celle og under afhøringerne.

- Jeg blev mind-fucked og det blev på et tidspunkt svært at skelne mellem, hvad der var spil, og hvad der var virkelighed. Det var spændende at være med, og jeg lærte nye sider af mig selv at kende. Til tider følte jeg, at jeg var med i et eksperiment, jeg ikke havde sagt ja til at deltage i. For Camilla var det mere et spil. Det hænger sammen med, at vi gemte pengene hos Camillas familie i hendes barndomsområde. Jeg var i den grad på udebane hele vejen igennem, når vi skulle forklare, hvor de skide penge var gemt henne, siger Trine til SE og HØR.

Afhøringslederne Signe Justesen og Allan Beier var snu.

- De spillede os hele tiden ud mod hinanden. Så sagde de, at Camilla havde fortalt, at pengene var gemt ovre i anlægget. Så blev jeg spurgt om, hvad der var i anlægget, og så sad jeg der og anede ikke, hvad der var i det skide anlæg og fandt på nogle ting, hvor de hele tiden kunne afsløre min manglende viden om, hvordan der så ud og bad mig starte forfra, fordi de vidste, at jeg løj. Det gjorde, at jeg blev mere og mere forvirret og havde svært ved at huske, hvad jeg havde sagt - både løgn og sandhed - under tidligere afhøringer, siger Trine.

Og som sagt var det lige ved at gå så galt, at Trine var klar til at afsløre, hvor pengene var gemt, da afhøringsleder Signe Justesen løj og sagde, at efterforskerne var ved at splitte Camillas mormors og syge morfars hus fra hinanden for at finde kufferten.

- Jeg er ellers konkurrencemenneske og troede, at jeg ville være den stærke, og jeg er god til at lyve om, hvorfor jeg ikke er kommet i skole, men ikke når det gælder mennesker, jeg holder af. Jeg fik det indtryk, at de var ved at splitte huset ad, og det var ikke 100.000 kroner værd at gøre Camilla og hendes mormor og morfar ondt, siger Trine.

De mange timers isolation og afhøringerne havde taget på hende.

- Jeg fik at vide, at Camillas mormor og morfar var helt ude af den, og det tror jeg jo på, fordi jeg ikke kan skelne mellem, hvad der er virkelighed, og hvad der er spil. Det var hele tiden sure mennesker, man mødte, og der var ingen, der smilede til en. Det var en kæmpe frihedsberøvelse - selv når man skulle på toilettet, skulle man banke og vente på at blive lukket ud, siger Trine.

Hun kalder oplevelsen "barsk".

- Jeg har fået et helt andet syn på isolationsfængsling og afhøringsmetoder. Folk kan godt blive bims af det - jeg blev i hvert fald. Men heldigvis havde det et godt udfald til sidst. Da de 30 timer var gået, troede jeg, at vi havde tabt, og jeg ville bare hjem i bad. Jeg troede, at jeg ville møde en grædende Camilla, men det gjorde jeg ikke. Jeg troede, hun var ked af det, og da det ikke var tilfældet, kunne jeg regne ud, at jeg var blevet mind-fucked, siger Trine.

Hun roser produktionsselskabet for et godt set-up.

Afhøringslederen, Signe Justesen, har Trine fået talt ud med.

- Hun sagde, at hun var ked af at skulle bruge de samme metoder over for mig som over for hårdkogte kriminelle. Men det var hendes job, og vi har også haft det sjovt efterfølgende. Hun var pisse dygtig. Og hun var noget af en satan, når hun kom gående ned ad gangen på klaprende hæle uden for vores celler, så sad jeg bare og håbede, at det ikke var mig, der skulle afhøres igen, siger Trine.

De 50.000 kroner, der udgør Trines del af gevinsten, er allerede øremærket til et ganske bestemt formål.

- Jeg skal på udveksling og arbejde på et hospital i Afrika i tre måneder i forbindelse med min uddannelse. Jeg skulle have været af sted under alle omstændigheder, men de penge falder på et usandsynligt tørt sted, og det er dejligt og gør turen så meget lettere, siger en glad Trine til SE og HØR.

Klip fra aftenens program:

Se pigerne blive anholdt her:


Se Trine blive afhørt her:


Her sættes Trine under yderligere pres af afhøringsteamet:

Sponsoreret indhold