Reality5. juni 2022

Farvel, Sidney Lee: Begravet til Metallica

Realitykongen blev stedt til hvile med smukke ord fra sin familie og lyden af heavy metal og Gasolin’
Sidney Lee
Hele sit liv lyttede Sidney Lee til heavy metal, så selvfølgelig stod den på hård rock som det sidste, før hans kiste blev lagt i jorden.
 Foto: Krestine Havemann

Masser af succes – og det, der hører til.

Sådan sang de 25-30 indbudte af Sidney Lees nærmeste, der forleden sagde farvel til den farverige tv-personlighed, hvis lys brændte alt for tidligt ud mandag den 16. maj.

For lige som hans liv var det, blev bandanafyrens begravelse i Holmens Kirkegårds kapel slet ikke som andres.

Sidney Lees begravelse
Kisten var smukt dekoreret med blomster og et sydstatsflag – et af Sidneys yndlingslogoer.
 Foto: Privat

– Os, der kendte ham fra hans barndom, vidste, hvor særligt, specielt og på vrangen et menneske han var. Og derfor var det komplet surrealistisk for os, da resten af Danmark på meget kort tid kom på fornavn med min storebror, fortalte Troels Kjær Trier om livet med den syv år ældre bror, som han så uendeligt meget op til.

– Du var – om nogen – noget særligt. Tak fordi du var dig. Jeg elsker dig. Og jeg savner dig, sluttede han sin afsked med Sidney – eller Søren, som han hed, da de var børn og brugte timer foran Nintendoen eller gyserfilmene, som Lee viste sin alt for unge bror.

Mitchel Nebelong og Sidney Lee
– Både hans mor, far, bror og søster holdt rørende taler i kapellet. Der blev både grinet og grædt, for der var sjove og mindeværdige historier iblandt, fortæller vennen Mitchel Nebelong.
 Foto: Dan Mariegaard
Sidney Lees begravelse
Cult Shaker – som i Sidneys mund hed “Son of a bitch” – blev åbnet og hældt på kisten som en sidste hilsen.
 Foto: Privat

– Det føltes meget naturligt, nu hvor det var Sidney, vi sagde farvel til, fortæller realitykollegaen Mitchel Nebelong, der var så god ven af Sidney Lee, at han var blandt de få, der fik lov at mindes den usædvanlige mand sammen med familien og Sidneys ekskæreste Mary-Ann.

– Det var en smuk begravelse. Der var ikke særlig mange, men det var vi også forberedt på, da det kun var for de allernærmeste. Der var måske 25-30 i alt, forklarer Mitchel.

Sidney Lee blev 43 år. Han døde mandag den 16. maj under omstændigheder, som endnu ikke er offentliggjort af familien, der også holdt begravelsen helt privat for at få fred til at sige deres sidste farvel uden deltagelse af de tusinder af mennesker, der på forskellige måder har kondoleret med det pludselige og alt for tidlige tab.

Sponsoreret indhold