Familien fra Bryggen7. september 2016

Linse: Derfor står vi frem med Moppers sygdom nu

Linse Kessler afslørede onsdag på et pressemøde, at hendes 78-årige mor, Mopper, er ramt af alvorlig sygdom. Og der var flere årsager til, at familien valgte at stå frem med den triste besked lige nu
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/mopper_og_linse.jpg
 Foto: Dan Mariegaard og Kaspar Wenstrup

De sidste fire måneder har Linse, Mopper og resten af ”Familien fra Bryggen” båret rundt på en trist hemmelighed.

For fire måneder siden fik 78-årige Mopper nemlig at vide, at hun er ramt af en alvorlig sygdom.

Stod det til den kendte Brygge-familie, ville de dog gerne have holdt på hemmeligheden lidt længere overfor danskerne.

Men onsdag valgte familien at stå frem på et pressemøde og fortælle, at Mopper var ramt af sygdom. Og der var en ganske særlig årsag til, at de stod frem lige netop nu.

- Mopper ønskede ikke at få det frem. Hun havde ikke lyst, og så går hun alligevel ned på Haraldsborg (lokal bodega, red.) og fortælle hele banden. ”Mor det bliver du simpelthen nødt til at vente med. Vi kan ikke blive ved med at fortælle pressen, at de ikke må sige noget, når du siger noget til alle”, forklarede Linse til SE og HØR under onsdagens pressemøde.

Familien havde desuden både forventet – men også frygtet – at pressen ville ”breake” historien, også selv om Linse og resten af Brygge-familien havde bedt medierne om ikke at skrive om det.

- Jeg ved ikke helt, hvorfor I ikke har skrevet om det, men jeg er så taknemmelig for, at I ikke har gjort det. For det ville bare være så trist for Mopper at skulle læse om. For Mopper er jo ikke bange for at sige tingene ligeud, og når hun er frisk nok til det, så gør hun det, fortalte Linse under pressemødet og tilføjede:

- Så tak fordi I ikke har skrevet om det.

Onsdag formiddag valgte Linse på vegne af Mopper at fortælle, at Mopper var alvorligt syg. Og selv om det ikke var et sjovt emne at bringe på banen, efterlod det alligevel Brygge-beboeren med en god fornemmelse i maven:

- Det var faktisk en befrielse at fortælle pressen, at Mopper er syg og bekræfte. Det har faktisk været svært at holde skjult, fortalte Linse med hentydning til de mange gange, hvor både hun og Mopper var blevet set på Rigshospitalet, mens Mopper var indlagt.

- Derfor er det rart at sige det nu.

Mopper har været indlagt på Rigshospitalet i forbindelse med sin sygdom. Hun har også fået sonde, og på et tidspunkt frygtede familien, at hun ikke længere ville kunne være med i ”Familien fra Bryggen”, og at deres kommende bogprojekt måtte lægges til side.

- Alt blev sat på pause. Vi tænkte, ”kan hun nu ikke være med mere?”. Så fik hun jo en fantastisk optur, som hun har nu. Og hun er kommet rigtig godt på vej. Og hun er også frisk nok til det, fortalte Linse til SE og HØR under pressemødet.

Se videoklippet, hvor Linse afslører Moppers sygdom, herunder:

SE og HØR har i et stykke tid vidst, at Mopper var alvorligt syg, men vi har fra begyndelsen besluttet ikke at ville omtale det, før at familien selv var klar til at tale om det.

- På SE og HØR har vi kendt til Moppers sygdom gennem en længere periode. Når vi har valgt ikke at skrive historien, selv om der er tale om Danmarks mest omtalte oldemor, så er det, fordi det har været klart, at Linse og familien ikke har ønsket af få det ud. Og med så alvorlig sygdom, som der er tale om, må man respektere familiens ønsker om at få fred til at bearbejde situationen, siger ansvarshavende chefredaktør Niels Pinborg.

- Fra SE og HØR skal lyde et stort og velment god bedring til Mopper. Jeg håber, vi får mange flere gakkede stunder i TV med hende og resten af det skøre kuld fra Bryggen, tilføjer chefredaktør Niels Pinborg.

Trods den alvorlige sygdom medvirker Mopper i 10. sæson af "Familien fra Bryggen", som får premiere i morgen, torsdag. I den nye sæson møder vi også familiens nyeste medlem, lille Alba, som Geggo fødte i begyndelsen af februar.

Lille Alba har været en utrolig støtte midt i Moppers sygdomsforløb.

- Det er på grund af hende, at vi stadig kan smile midt i alt det her, fortalte Linse til SE og HØR under pressemødet.

Familien ønsker ikke at uddybe, hvad det er for en sygdom, der svækker Mopper.

Se et galleri med billederne af Mopper herunder:

Mopper fra Familien fra Bryggen november

Sponsoreret indhold