De unge mødre: Puk Rebecza idømt fængselsstraf for bedrageri

Puk Rebecza skal holde sig på dydens smalle vej i et år, ellers udløses de ti dages fængsel.

Puk Rebecza skal holde sig på dydens smalle vej i et år, ellers udløses de ti dages fængsel.

Foto: All Over Press)

28-årige Puk Rebecza fra 'De unge mødre' blev i dag ved Retten i Esbjerg kendt skyldig i bedrageri.

Den 14. maj sidste år fik hun en kvinde til at overføre 500 kroner for en hårtørrer af mærket GHD, som Puk havde 'sat til salg' på nettet.

Problemet var blot, at Puk Rebecza ikke havde en sådan hårtørrer og aldrig havde tænkt sig at opfylde sin del af aftalen og dermed bedrog kvinden for 500 kroner.

Det kostede hende i dag 10 dages fængsel.

Dommeren valgte dog at gøre dommen betinget.

Det vil sige, at Puk Rebecza ikke skal ind at afsone nu.

Men der er en prøvetid på et år, og hvis Puk Rebecza begår ulovligheder inden for prøvetiden, skal hun bag tremmer i ti dage.

- Hun blev samtidig idømt 30 timers samfundstjeneste, som skal afvikles over fire måneder. Ydermere skal hun være under tilsyn af Kriminalforsorgen i prøvetiden, siger anklagerfuldmægtig ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Sofie Strandgaard Foged, til SE og HØR.

Puk Rebecza ankede på stedet dommen til landsretten med påstand om frifindelse.

Puk Rebecza har i flere år bedrevet den slags bedragerier med at sælge ting, hun ikke havde, og hun er dømt for det flere gange.

Hun er også tidligere dømt for tyveri ved at have stjålet et køleskab, en opvaskemaskine, en vaskemaskine, to havestole og en dørrist i forbindelse med, at hun fraflyttede et lejet hus.

Årsagen til, at bedrageri for 500 kroner udløser en betinget fængselsstraf skyldes, at Puk Rebecza i 2016 - efter bedrageriet den 14. maj 2016 - blev dømt for andre bedragerier.

Dengang slap hun med bødestraf, fordi bedrageriet fra 14. maj 2016 ikke var kendt af politiet.

Så det er fordi, at det 'nye' bedrageri lagt sammen med de bedrageriforhold, hun blev dømt for i 2016, ville have udløst en fængselsstraf dengang, at Puk Rebecza får den dom hun fik i dag.

Hun er mor til fire børn og sagde ellers til SE og HØR i september 2015, da hun var højgravid med datteren Isabella, at hun var færdig med kriminalitet.

- Efter min sidste retssag, hvor jeg blev dømt for bedrageri, begyndte jeg at tænke over det mønster, jeg har... havde, hvor jeg solgte ting, som jeg ikke havde.  Jeg måtte se i øjnene, at jeg ikke kan blive ved med at leve sådan. Det er jo et træls mønster, der bare ville ende ud i, at jeg en dag kom i fængsel, hvis det blev ved, sagde Puk Rebecza ved den lejlighed SE og HØR.

Nu skriver vi 2017, og hun har fortsat den kriminelle løbebane, og med dommen i dag er hun en del skridt tættere på at skulle betragte en fængselscelle indefra.

Se galleri med 'De unge mødre':

De unge mødres vilde forvandlinger

 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close