De unge mødre 17. maj 2018

Dommen er faldet: Nadia-Shila og hendes mor skal i fængsel

Nadia-Shila og hendes mor Heidi har netop modtaget dom i en omfattende sag om bedrageri. Retten i Næstved har i dag idømt dem begge fængselsstraf
(Foto: Jacob Heinel Nielsen)

Nadia-Shila og hendes mor Heidi er netop blevet idømt fængselsstraf ved Retten i Næstved i en sag om omfattende bedrageri.

Det skriver Realityportalen.dk.

Det var en enig domsmandsret, der valgte at idømme Nadia-Shila Petersen seks måneders ubetinget fængsel, mens hendes mor, Heidi Pedersen, blev idømt fire måneders ubetinget fængsel.

Dommen skal ifølge Realityportalen.dk afsones i et fængsel eller med fodlænke, hvis Kriminalforsorgen godkender det.

Realityportalen.dk skriver, at Nadia-Shila blev frikendt for dokumentfalsk og databedrageri i forholdene, der angiv en psykisk syg mand.

Hendes mor Heidi blev fundet skyldig i alle forhold på nær to forhold af bedrageri, som anklagemyndigheden mente, at de havde begået i fællesskab.

Desuden fastslog Retten i Næstved i dag, at 230.000 kroner, som politiet har beslaglagt fra Nadia-Shila, skal betales til hendes ofre samt til at dække sagens omkostninger. Der er ikke beslaglagt penge fra Heidi.

Der kan dog være lange udsigter til, at de to dømte får afsonet deres dom. For år tilbage flyttede de nemlig til USA.

Der kan derfor også være lange udsigter for Nadia Shila og moderens afsoning.

- For det første skal dommen lige forkyndes for dem, og det har jo tidligere vist sig at være problematisk. Derefter skal de fortælle, om de vil modtage dommen eller anke den, fortæller anklager ved Sydsjælland og Lolland Falsters Politi Mariam Khalil til Ekstra Bladet.   - Hvis de vælger at modtage den, men ikke dukker op til afsoning, kan man herefter anholdes eller efterlyses. Men det er op til kriminalforsorgen, hvordan de vil gøre det.

Både Nadia-Shila og hendes mor Heidi Pedersen har været tiltalt for flere tilfælde af databedrageri og dokumentfalsk. I alt var der 81 punkter i anklageskriftet.

(Foto: Jacob Heinel Nielsen)

Nadia-Shila og kæresten Jeremy på gaden i USA. Foto: Jacob Heinel Jensen

Sagen begyndte forrige uge, men Nadia-Shila og hendes mor valgte ikke at møde op i retten. De fik altså ikke mulighed for at afgive forklaring og forsvare sig i den omfattende sag.

For to år siden valgte Nadia-Shila at flytte til USA. Selv sagde hun, at hun ville jagte den amerikanske drøm, men flere spekulerede i, om flytningen i stedet var et forsøg på at undgå den kommende retssag.

I USA mødte hun sin HIV-smittede mand Jeremy, som hun altså netop er blevet gift med. Parret fik tidligere på året datteren Hope.

Parret mødte hinanden, mens Nadia-Shila levede som hjemløs på gaden i Los Angeles.

Nadia-Shila har tidligere fortalt, at kæresten Jeremy blev smittet, da han var misbruger og delte nåle:

- Min kæreste har været stofmisbruger, hvor han fixede. Der har han på nogle tidspunkter delt nåle med den eks, som havde HIV, har Nadia-Shila tidligere fortalt i programmet.

- Han har haft det på fornemmelsen i noget tid. Jeg fik ham faktisk til at gå ind og tage en test for det.

- Jeg har ikke noget imod, at han har HIV, fordi det er ikke en dødsdom mere. Der findes medicin, og det kan få ham helt derned, hvor han ikke smitter. Jeg er blevet testet to eller tre gange, og jeg har alle gangene været negativ, fortalte han i et tidligere afsnit af ”De Unge Mødre”.

(Foto: Jacob Heinel Nielsen)

Nadia-Shila har tilbragt en del af sin tid i USA i et telt. Foto: Jacob Heinel Jensen

Parret er lige nu i gang med at overveje, hvorvidt og hvordan de skal sagsøge det hospital i San Fransisco, hvor Nadia-Shila fødte datteren.

- Hope fik en hjerneblødning under fødslen. Den medicin, de brugte i ve-droppet, er såkaldt “high alert”-medicin, der er kendt for at kunne give hjerneblødning på grund af for høj og ustabil puls. Hope blev ultralydsscannet, da hun var én dag gammel, hvor de kunne se blødningen, har Nadia-Shilas mor Heidi tidligere udtalt til Realityportalen.dk.

Lille Hope har ifølge Heidi formentlig fået varige skader af hjerneblødningen:

- Vi ved, hun nok har høretab på venstre øre, og hun er meget sensitiv for lys og larm. Vi ved så ikke, hvad fremtiden byder på! Hun skal CT-scannes i nærmeste fremtid, hvor de mere præcist kan se, hvilke områder i hjernen der er ramt, har Heidi tidligere fortalt til Realityportalen.dk.

Den lille familie søger ikke et specifikt beløb i erstatning. De fleste vundne retssager omkring ”milde hjerneskader” kan give en erstatning på mellem $1 og $3 millioner, hvilket svarer til mellem seks og 18 millioner kroner.

I forvejen har Nadia-Shila sønnen Kyle. Han flyttede også med til USA, men blev sidenhen tvangsfjernet og sendt tilbage til Danmark. Han bor nu sammen med sin far i Danmark.

Nadia-Shila fra De Unge Mødre

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Sponsoreret indhold