De unge mødre7. maj 2017

Grådkvalt ung mor efter abort: Jeg føler jo, jeg slog mit barn ihjel

Maria Sebens fra ”De Unge Mødre” valgte for nyligt at afbryde sin planlagte graviditet, da det viste sig, at hendes ufødte søn havde en sjælden kromosomfejl. Det var dog ikke let for den unge mor at vælge at få en abort. - Jeg føler jo, at jeg slog mit barn ihjel. Helt inders inde. Jeg fortrød min beslutning så mange gange, fortæller hun i et interview med Ude & Hjemme
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/maria_2015_08.jpg
 Discovery Networks Danmark/Janus Nielsen

De seneste uger har været et sandt mareridt for Maria Sebens.

Den 23-årige ”De Unge Mødre”-deltager har nemlig måtte tage den sværeste beslutning nogensinde og vælge at få en abort.

Efter 12-ugers-scanningen kom det nemlig frem, at hendes ufødte søn havde en sjælden og alvorlig kromosomfejl.

I et stort interview med Ude & Hjemme fortæller ”De Unge Mødre”-deltageren, at det var meget svært at få en abort, selv om hun vidste, at hendes ufødte barn var svært handicappet.

- Jeg kan næsten ikke tale om det. Jeg fortrød min beslutning så mange gange. Havde min veninde ikke været der, ville jeg stadig være gravid. Jeg føler jo, at jeg slog mit barn ihjel. Helt inders inde, fortæller Maria Sebens i interviewet med Ude & Hjemme.

Maria Sebens var blevet gravid med ekskæresten Daniel, som hun også har sønnen Jean, 3, med. Graviditeten var planlagt, selv om parret ikke længere er sammen. Og alt forløb planmæssigt, lige indtil scanningen i 12. uge.

Her fik den vordende mor først at vide, at der var en forhøjet sandsynlighed for, at barnet havde Downs syndrom. Efterfølgende viste en moderkagebiopsi dog, at alt var normalt. Lige indtil chefjordemoderen ringede til Maria Sebens og forklarede, at alt alligevel ikke var, som det skulle være. Det viste sig, at hendes ufødte søn havde en sjælden og alvorlig kromosomfejl alligevel.

- Hvis jeg skal være helt ærlig, så troede jeg ikke på det. Vi havde været til syv scanninger. Hjernen var fin. Hjertet slog. Jeg kunne ikke få det ind i mit hoved, at noget skulle være galt. I hvert fald ikke noget alvorligt, fortæller Maria Sebens til Ude & Hjemme.

Lægerne kunne fortælle, at hendes ufødte dreng havde Cornelia de Lange – et alvorligt handicap, der blandt andet viser sig ved store fysiske og psykiske handicaps.

Maria valgte derfor at få en abort og mødte op på hospitalet, hvor hun fødte sønnen og nåede at sige ordentligt farvel til ham.

- Han havde hår. Han havde negle. Han havde et lille smil på læben… det var hans accept til mig. Så vidste jeg, at det var den rigtige beslutning, fortæller Maria Sebens til Ude & Hjemme.

Sponsoreret indhold