Reality2. februar 2024

Dansk realitydeltager er blevet "Gift ved første blik" i Norge

Martin Oliver leder igen efter sin "Prince Charming" – denne gang i den norske version af "Gift ved første blik"
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Trailer for det norske "Gift ved første blikk" sæson 8.
 Video: Warner Bros. Discovery

LÆS OGSÅ: "Prince Charming"-fyr overfaldet: Martin Oliver slået ned efter nøgenbadning

Det lykkedes ikke for Martin Oliver at finde kærligheden i det homoseksuelle svar på "Bachelor": "Prince Charming". Tre år efter prøver den 41-årige vestjyde igen at møde Mr. Right – denne gang på den anden side af Skagerrak.

Han er nemlig blevet "Gift ved første blik" – i Norge.

– En caster kontaktede mig. Og egentlig ville jeg ikke være med i et nyt datingprogram, men nu bliver det jo sendt i Norge og ikke Danmark, siger Martin Oliver med et grin og fortsætter:

– Men dybest set er jeg jo romantiker, selv om jeg ikke vil være ved det. Jeg gik ikke og hungrede efter kærligheden, men når nu muligheden lå der, og et hold eksperter ville servere et match for mig, så kunne jeg lige så godt springe ud i det.

Martin Oliver i "Gift ved første blikk" i Norge.
Martin Oliver i "Gift ved første blikk" i Norge. Programmet er optaget i Oslo og fokuserer mere end den danske version på samspillet mellem parrene. For eksempel bor de alle i samme opgang og spiser middage sammen, hvor der på ægte realitymanér er plads til sladder og drama.
 Foto: Warner Bros. Discovery

Programmet blev optaget i sommeren 2023, og mandag 5. februar er der premiere på TVNorge og norsk Discovery+.

Under castingen havde Martin Oliver blandt andet fortalt, at han ledte efter en tatoveret, meget maskulin mand, der gerne måtte have lidt på sidebenene og måske halvlangt hår. Derfor spærrede han øjnene op, da 40-årige Alexander Gjerde fra Oslo kom op ad gulvet i første afsnit.

– Så kommer søde Alexander op. Pænt bygget, men til den lille side. Han har en enkelt tatovering, men der er ikke noget bad guy over ham.

– Jeg er lidt overrasket, fordi det ikke er det, jeg har beskrevet, jeg søger i en fyr rent fysisk. Overhovedet faktisk. Så det undrer mig, at det er ham, jeg skal giftes med. Den fysiske tiltrækning eksisterer simpelthen ikke til at begynde med.

Danske Martin Oliver (til højre) bliver i det norske "Gift ved første blikk" matchet med Alexander Gjerde fra Oslo.
Danske Martin Oliver (til højre) bliver i det norske "Gift ved første blikk" matchet med Alexander Gjerde fra Oslo. I Norge bliver man ikke smedet sammen juridisk, men holder blot en ceremoni i programmet.
 Foto: Warner Bros. Discovery

Alligevel bliver der kysset på bryllupsrejsen, afslører vestjyden:

– Der fik vi champagne hele dagen, så bliver man bubbly. Og jeg har lovet mig selv at gå ind i det med et åbent sind: Der må være en grund til, at vi er blevet matchet, selv om han er helt modsat af, hvad jeg har beskrevet.

– Jeg havde jo også sagt, at det vigtigste for mig var personligheden, og det bed mig lidt i røven.

Martin Oliver finder dog hurtigt ud af, hvorfor eksperterne har matchet ham med Alexander.

– Menneskeligt passer vi rigtig godt sammen. Vi har samme værdier og samme syn på verden, så jeg forstår det egentlig godt. Vi har ekstremt god kemi, så det giver mening på sigt.

https://imgix.seoghoer.dk/kh_dis_pc_opt_5_171.jpg
 Foto: Krestine Havemann / Discovery Networks Danmark

Hovedpersonen i "Prince Charming", Jonas Løvik, er også nordmand. Og selv om det er nærliggende at tænke, at Martin Oliver har en forkærlighed for vores naboer mod nord, forholder det sig faktisk helt anderledes.

– Kunne jeg vælge fra alle hylder, så var jeg mere til de sydeuropæiske mænd. Der er passionen større, mens danske mænd godt kan have et lille skjold. Der er jeg måske selv lidt for frembrusende.

– Når det kommer til Jonas, så vidste jeg for det første ikke, at det var en nordmand, jeg skulle date, da jeg sagde ja til at deltage i "Prince Charming". Og da det så var i gang, blev jeg bidt af konkurrenceelementet og glemte lidt at spørge mig selv, om jeg egentlig var interesseret i den pris, man kunne vinde.

Til gengæld er der ingen sprogbarriere.

https://imgix.seoghoer.dk/kh_dis_pc_opt2_017.jpg
 Foto: Krestine Havemann / Discovery Networks Danmark

– Der var lidt problemer i begyndelsen, fordi grine betyder græde på norsk, så der misforstod de måske mig. Men jeg forstår stort set alt norsk. Hvis du spørger mig, så taler jeg jo næsten flydende norsk – men der vil Alex nok være uenig.

Det norske "Gift ved første blikk" har premiere 5. februar på TVNorge og norsk discovery+. Programmet er endnu ikke sat til at blive vist på dansk tv.

Sponsoreret indhold