Nyheder30. december 2016

"X Factor"-vært: Få deltagere tror på superstjerne-status

Det er ikke nemt at gøre karriere efter X Factor, men alligevel vil tusinder være med i programmet.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/x_factor_dommerne.jpg
 All Over

Martin, Linda, Thomas, Sarah, Ida, Chresten, Anthony Jasmin, Emilie Esther og Embrace.

Navnene på de ni tidligere vindere af de populære tv-program X Factor vækker for mange en hvis genkendelse, men alligevel er det ikke mange af deltagerne, der efterfølgende er lykkedes med at stryge helt til tops på hitlisterne.

På trods af denne statistik er der ikke mangel på deltagere, når DR igen blænder op for en ny sæson af det populære program den 30. december.

- Det handler om, at alle, der tilmelder sig programmet, drømmer om at synge. Der er ikke nogen, der regner med at blive store stjerner efterfølgende, for efterspørgslen er der bare ikke, konstaterer den 27-årige værtinde Sofie Linde.

Hun mener, det er fordi, der i Danmark ikke er tradition for, at publikum omfavner vinderen og støtter dem lige så meget efterfølgende, som de gør mens showet kører.

Men faktisk har flere af amatørsangere også brug for en pause efter showet, fordi det er så intenst, mens showet kører.

- Jeg tror personligt, at hvis nogen af deltagerne virkelig ville have en karriere bagefter, så skulle de bare malke videre og klø på, siger Sofie Linde.

For andre deltagere er det nok blot at være med i talentshowet. De oplever otte måneders berømmelse, og så har de fået nok.

- De føler sig som Beyoncé, når de står på scenen, og de kan jo ikke gå udenfor en dør, uden nogen ved, hvem de er, mens X Factor er i gang, fortæller værtinden.

Ifølge Sofie Linde er det derfor, at mange deltagere lige så stille forsvinder fra mediernes blitzlys, efter programmets afslutning.

- De fleste deltagere har fået indfriet deres drømme, når programmet slutter. Hvor mange kan også lige sige, at de har stået på en scene og sunget for over en million mennesker?

Om den næste og tiende vinder af talentshowet bliver Danmarks næste superstjerne, vil tiden vise, når X Factor har premiere fredag den 30. december.

/ritzau/FOKUS

Sponsoreret indhold