Nyheder 30. november 2016

Så du ham i TV? Fra "X Factor" til "Løvens hule"

Rasmus Thude deltog i "X Factor" i 2010, men nu er han sprunget ud som succesfuld iværksætter - du mødte ham, hvis du så "Løvens hule" tirsdag aften på TV
DR1

Remee sendte ham ud af "X Factor" i 2010 lige inden liveshows, fordi dommeren hellere ville have Tine Midtgaard med.

Det fik dog ikke Rasmus Thude til at droppe musikken, og siden strøg han til top på hitlisterne med sangene "Gider dig ikke mer" og "Til månen & tilbage". De seneste par år har man dog ikke hørt meget til den 27-årige Randers-dreng i radioen.

Der er der dog en meget god grund til, for Rasmus har skiftet spor. 

For to år siden begyndte han at studere på Danmarks Tekniske Universitet, og i 2015 stiftede han virksomheden "Ta det". Kort fortalt er "Ta det" en app, der går ud på at genbruge ting.

"Alle ting fortjener chancen for et nyt liv. Over 80 % af tingene på ta' det app får nyt liv og nye glade ejere. Sammen kan vi med én ting ad gangen vende vores overforbrug til en enorm gratis ressource til glæde for alle!

Det er utrolig nemt at smide noget ud og alt for mange gode ting ryger ud med skraldet. Ta’ det app gør det nemt og hurtigt at give ting videre og samler det hele et sted. Vores indbyggede kø-system og chat-funktion minimerer stress og dårlig stemning og sikrer dig en god oplevelse, hver gang du giver gratis videre til søde mennesker nær dig.

Elsker du også et godt fund? Med ta’ det app kan du blive skattejæger fra din mobil og finde gratis ting nær dig, uanset hvor du er. Du indstiller, hvor langt væk tingene må være fra din position og finder du en ting, du gerne vil afhente gratis, trykker du på “ta’ det”. Det er først til mølle og tingene skal som udgangspunkt altid afhentes hos Giver.

Ta’ det er for alle! Vores interface er designet, så alle fra 18-65 år kan gennemskue funktionaliteten. Danmark er verdens førende velfærdssamfund, men der er stadig familier der lever under OECD’s fattigdomsgrænse. Tænk hvis vi kan ændre dette med noget så simpelt, som at give gratis videre i stedet for at smide ud", lyder beskrivelsen på "Ta det"s Facebook-side.

Og det var netop virksomheden, der for en kort stund bragte Rasmus Thude tilbage på DR i bedste sendetid.

Sammen med sine to kolleger deltog den tidligere sanger i "Løvens hule". Programmet giver pengestærke investorer mulighed for at skyde penge i håbefulde iværksætteres projekter, og der var kamp om at få lov til at være med Thudes projekt.

I sidste ende blev det Hummels Christian Stadil og rengøringsbossen Birgit Aaby, der fik lov til at skyde penge i "Ta det" - til stor ærgelse for "Just Eats" Jesper Buch.

- Det føles sindssygt godt at lande en investering herinde. Vi kunne mærke, at Stadil og Birgit var det rigtige, forklarede Thude efterfølgende.

Sponsoreret indhold