"X Factor"-Morten er klar med sin første plade

Mortens søstre Mathilde og Maya meldte ham til ”X Factor”, så pigerne var ellevilde, da Morten blev kåret som vinder.

Mortens søstre Mathilde og Maya meldte ham til ”X Factor”, så pigerne var ellevilde, da Morten blev kåret som vinder.

(Foto: Dan Mariegaard)

Han tog hele Danmark med storm, da han i foråret sang sig til sejren i ”X Factor” med sin vindersang ”The Underdog”.

Siden er det dog ikke meget, vi har hørt til Odder-fyren Morten Nørgaard, der vandt det populære talentprogram for ni måneder siden.

Men nu er Morten Nørgaard langt om længe klar med sin første plade, "Cool Enough", der udkommer 29. december under kunstnernavnet "Morten".

- Det glæder jeg mig rigtig meget til. Det har været en lang proces mellem os alle sammen. Vi bor ikke lige op og ned ad hinanden, så vi har ringet meget frem og tilbage. Det har været et tæt samarbejde med Remee og amerikanske Dallas Austin, der er produceren, fortæller Morten Nørgaard til Horsens Folkeblad og tilføjer, at han er spændt på, hvordan danskerne tager imod hans musik, der alt sammen synges på engelsk:

Man ved jo aldrig, hvordan det kommer til at gå, og hvordan folk tager imod det. Man kan ikke andet end at håbe på det bedste. Det er sådan, jeg har det med det. Jeg er ovenud lykkelig for det, vi har produceret, siger Morten Nørgaard til Horsens Folkeblad om pladen, der er blevet til i samarbejde med den verdenskendte amerikanske producer Dallas Austin og Remee, der var hans coach under ”X Factor”.

Generte Morten Nørgaard vandt over Mia og Chili i finaleshowet i marts. Foto: All Over

1. januar blænder DR1 op for endnu en omgang ”X Factor”, men det bliver sidste sæson på kanalen. TV 2 meddelte nemlig for nyligt, at kanalen havde købt rettighederne til underholdningsprogrammet, efter at DR havde valgt at droppe det.

- Vi glæder os til at kaste os over ’X Factor’ med friske kræfter. ’X Factor’ er Danmarks største underholdningsformat, som i den grad samler danskerne, og på den måde passer det rigtig godt ind i vores i forvejen stærke underholdningsportefølje. Det ligger smukt i forlængelse af TV 2s fokus på at engagere danskerne og på alt det, vi deler, udtalte TV 2s kanalchef, Lotte Lindegaard, tidligere på ugen til TV 2 og tilføjede:

- TV 2 vil gerne samle danskerne om fælles oplevelser, og dansk kvalitetsindhold er rygraden i vores tilgang. Det omfatter i dén grad også de store underholdningsformater, der bringer folk sammen på tværs af aldersgrupper og geografi. Også derfor giver det god mening for TV 2 at sende ’X Factor’, der føjer sig fint til ’Vild med dans’, ’Voice Junior’ og ’Danmark har Talent’, siger Lotte Lindegaard.

"X Factor" blev vist første gang på DR tilbage i 2008, hvor Martin Hedegaard fra Ørum vandt programmet. Siden har programmet udnævnt vindere som Ida, Thomas Ring, Sarah og senest Morten.

Det populære talentprogram er oprindelig udviklet af den britiske musikmogul Simon Cowell, der også selv optræder som dommer i både den amerikanske og britiske version. Her har vinderne ofte fået strålende karrierer efterfølgende. Det samme kan ikke ligefrem siges om den danske version. Her har vi ikke hørt meget til nogle af vinderne, efter at kameraerne blev slukket.

Nu bliver det spændende at se, om Morten Nørgaard kan lave om på den statistik.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close