”Vild med dans”-finalisterne er venner: Men alle kneb gælder

Iben Hjejle, Morten Kjeldgaard, SOfie Lassen-Kahlke og Michael Olesen

Iben Hjejle, Morten Kjeldgaard, SOfie Lassen-Kahlke og Michael Olesen

Foto: Mikael Rieck)

Blikkene er stålsatte, og der er ingen tvivl om, at de to finalepar vil kæmpe med hud og hår for at få trofæet med hjem til kaminhylden. 

De to finalepar er dog ikke kun konkurrenter – de er også rigtig gode venner.

De professionelle dansere, Morten og Michael, driver således en danseworkshop og havde dagen inden mødet her været af sted på job sammen.

– Vi var så glade på hinandens vegne, og det gør jo bare den her oplevelse endnu større og endnu sjovere, fortæller Michael, mens Sofie stemmer i:

– Der kommer meget god energi ud af, at I to kender hinanden så godt – og at Iben og jeg er kollegaer, siger dansedarlingen, da SE og HØR møder finaleparrene, få dage før det går løs.

Men selvom "Vild med dans”-finalisterne er venner i privaten, så gælder alle kneb på dansegulvet.

Iben Hjejle og Morten Kjeldgaard vil, lige såvel som Sofie Lassen-Kahlke og Michael Olesen, gøre alt for at kunne kalde sig vinder af "Vild med dans" 2017.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Iben Hjejle, Morten Kjeldgaard, SOfie Lassen-Kahlke og Michael Olesen

Iben Hjejle, Morten Kjeldgaard, Sofie Lassen-Kahlke og Michael Olesen (Foto: Mikael Rieck)

Morten Kjeldgaard i hattrick-hug

For Morten Kjeldgaard er finalepladsen dog ved at være en vanesag. Ja, faktisk har den 32-årige danser stået som finalist de seneste tre år.

– Jeg er så taknemlig for det. Det er jo ikke sådan, at jeg har en helt særlig opskrift på det, for det er jo et nyt menneske, man har med at gøre hver gang, lyder det fra den ydmyge nordjyde.

Dansepartner Iben Hjejle er dog ikke i tvivl om, hvad der ligger til grund for Mortens succes. 

– Du stiller høje krav, men du stiller ikke urimelige krav, fortæller den 46-årige skuespillerinde.

Og det glade par er også helt klar til fredagens freestyle.

– Jeg har prøvet på at tage nogle ting, som jeg synes, Iben gør allerbedst. Så det bliver passioneret, lidt dramatisk og noget med noget historie i. Forhåbentlig noget, som rører folk, og noget, hvor folk kan mærke vores historie, fortæller Morten, som i den grad har nydt godt af humørbomben Ibens selskab.

– Jeg har aldrig nogensinde grinet så meget, som jeg har de seneste tre måneder i træningslokalet, lyder det fra danseren.

Morten har måttet tage nogle af sine første tanker om sin ihærdige, men dog bløde dansepartner Iben op til revision.

– Jeg har kun set Iben i de her karakterer, som bare er megaskrappe og altid skælder ud. Jeg havde måske forventet, at det også var en del af Ibens personlighed. Så jeg blev meget overrasket over, at de r slet ikke var noget af det, men at hun var så glad, fortæller sidste års vinder.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Iben Hjejle, Morten Kjeldgaard

Iben Hjejle og Morten Kjeldgaard (Foto: Dan Mariegaard)

Sofie Lassen-Kahlke og Michael Olesen

Sofie Lassen-Kahlke og Michael Olesen (Foto: Dan Mariegaard)

Dobbeldebut

Det er ikke kun Sofie Lassen-Kahlkes første finale, nej også for Michael Olesen er finalepladsen helt ny.

Så nu indtager han for første gang gulvet som finalist.

– Jeg har været i Horsens alle de gange, det har været derovre. Men én ting er at være derovre, noget andet at få lov til at danse derovre foran det publikum. Det er fantastisk. Jeg kan næsten ikke vente – det er en lille drøm, der går i opfyldelse, fortæller en stolt Michael.

Parrets freestyle bliver noget med ”at spille på flere tangenter”, afslører han, og partneren Sofie, 38, glæder sig til den store finale, som hun dog ikke umiddelbart havde regnet med at stå i.

– Jeg synes, at hver uge har været så stor en udfordring, at jeg virkelig kun har kunnet tage en uge ad gangen. Så når nogen begyndte at tale om finalen, som lå så langt væk, har jeg slet ikke kunnet rumme det, smiler den forventningsfulde skuespillerinde.

Se finalen af "Vild med dans 2017" i i aften fredag kl. 20:00 på TV 2. 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close