Nyheder7. oktober 2017

Efter fund af hoved: Raket-Madsens luge-historie smuldrer væk

Peter Madsen – alias Raket-Madsen – har hele tiden fastholdt, at Kim Wall døde, da hun fik en 70 kilo tung luge i hovedet. Hans forklaring ser dog ud til ikke at holde vand, efter at dykkere fra forsvaret fredag fandt freelancejournalistens hoved i Køge Bugt – og der var ikke tegn på kraniebrud eller stump vold
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/21.2985323.jpg
 Foto: All Over

Den 47-årige ubådskaptajn har i mere end otte uger fastholdt, at Kim Wall døde ombord på hans hjemmebyggede ubåd Nautilus, fordi hun fik en 70 kilo tung luge i hovedet.

Men den historie holder øjensynligt ikke vand.

I hvert fald kan efterforskerne i den makabre sag nu konkludere, at Kim Walls hoved hverken har kraniebrud eller tegn på stump vold – noget, der ellers ville være nærliggende, hvis teorien om den 70 kilo tunge luge skal holde vand.

På et nyligt afholdt pressemøde afholdt på Københavns Politigård fortalte drabschef og efterforskningsleder Jens Møller om de vigtige fund, som dykkere fra Forsvaret gjorde fredag i Køge Bugt ud for Avedøre Holme.

Her fandt man altså Kim Walls hoved – og en efterfølgende obduktion, som varede indtil klokken tre i nat, fastslog, at hovedet ikke havde tegn på voldsomme traumer eller skader.

Det er derfor nærliggende at konkludere, at Kim Wall ikke døde efter at have fået en tung luge i hovedet.

Det er dog stadig uvist, hvad dødsårsagen er. Dét arbejde vil politiet fortsætte med den kommende tid.

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/raket-madsen-13092017_0.jpg
 Foto: Politifoto/Scanpix

Foruden hovedet fandt dykkerne også begge Kim Walls ben, der lå i poser, der var fyldt med blylodder, så de ville synke til bunds.

I den ene af poserne lå også en kniv. Drabschef Jens Møller ville ikke fortælle, hvilken kniv der var tale om – eller om den er blevet brugt til enten at stikke eller partere den 30-årige freelancejournalist.

Alle ligdele blev fundet i poser - og det kan også vise sig at blive vigtigt i den kommende efterforskning og undersøgelse. For poserne kan have bevaret eventuelle beviser, der måtte sidde på ligdelene.

Politet mangler dog stadig at lokalisere begge Kim Walls ben, og den eftersøgning vil politiet og dykkere også fortsætte med den kommende tid. Både af hensyn til efterforskningen, men også af hensyn til de pårørende, så de får mulighed for at begrave hele Kim Walls lig.

Under det seneste retsmøde i sagen, der blev afholdt tidligere på ugen, kom det frem, at torsoen af Kim Wall havde adskillige knivlæsioner, 15 i alt.

Obduktionsrapporten, der blev læst op i retten, står der blandt andet, at Kim Walls torso havde 15 knivlæsioner – ét i brystkassen og 14 i underlivet (her var de 10 stiklæsioner på ydre kønsdele, mens de fire stiklæsioner var i vagina).

Desuden kom det også frem, at der blev fundet små rester af fedt- og muskelvæv og knogler på Raket-Madsens kedeldragt.

Alle disse beviser modsiger hans egen forklaring om, at han ikke parterede liget.

Under retsmødet kom det også frem, at politiet har fundet videoer af drab og tortur på den computer, som Peter Madsen nægtede at lade politiet undersøge. Der er ifølge politiet tale om "ægte drab" - blandt andet foretaget ved halshugning.

Efterforskerne ved dog endnu ikke, hvad der præcist slog Kim Wall ihjel. De nye fund i Køge Bugt fredag kan forhåbentlig kaste mere lys over sagen.

Peter Madsens varetægtsfængsling blev forlænget yderligere fire uger ved retsmødet i denne uge.

Raket-Madsen og Kim Wall (billeder fra sagen)

Sponsoreret indhold