Nyheder9. oktober 2022

Vakte opsigt med sin valgplakat: Nu gør han det IGEN

Fynske Malte Jäger vakte ved kommunalvalget i 2021 opsigt med sin valgplakat. Nu vil han prøve lykken til det kommende folketingsvalg, men plakaten er der øjensynligt ikke lagt så mange tanker i som før
Her bliver Malte Jäger interviewet under valgaftenen i 2021 i Kerteminde Idrætscenter. 
Her bliver Malte Jäger interviewet under valgaftenen i 2021 i Kerteminde Idrætscenter.
 Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix

OPDATERET KL. 19:47: Malte Jäger har efterfølgende taget kontakt til SE og HØR for at præcisere, at der på hans "Indsæt tekst"-plakat ikke er tale om en fejl, men at det er gjort med fuldt overlæg.

Folketingskandidaten oplyser, at det er omkring 50 ud af hans 500 valgplakater, der bærer teksten "Indsæt tekst" under hans navn. Andre budskaber er også "Nu med tøj på" og "For frihed".

– Folk skal lægge mærke til den som med den anden plakat, fortæller Jäger og henviser til sin afklædte plakat fra kommunalvalget i 2021.

Hans "Indsæt tekst"-stunt skal ses som en kritik mod copy/paste-tendensen i dansk politik, tilføjer han.

----

Tilbage ved kommunalvalget i 2021 trak den dengang 19-årige Malte Jägers valgplakat overskrift efter overskrift.

Og det var hverken hans synspunkter eller politik, der gjorde det: Den universitetsstuderende havde smidt trøjen og poserede i veltrænet, bar overkrop på sin valgplakat, hvor han bejlede om at få en plads i Kertemindes kommunalbestyrelse.

Sådan så det ud tilbage i 2021, da Malte Jäger stillede op til kommunalvalget i Kerteminde. 
Sådan så det ud tilbage i 2021, da Malte Jäger stillede op til kommunalvalget i Kerteminde.
 Foto: Privatfoto

Nye Borgerlige-politikerens strategi bar frugt, og teenageren blev valgt ind i Kertemindes kommunalbestyrelse.

Nu tyder noget på, at Malte Jäger jager en plads i Folketinget. For en version af hans valgplakat bliver lige nu delt vidt og bredt på sociale medier som Twitter og Reddit – men det virker til, at der denne gang måske ikke er lagt lige så mange tanker bag plakatens design.

Under hans ansigt på valgplakaten står hans navn efterfulgt af "Indsæt tekst". Noget tyder altså på, at det gik lige lovligt hurtigt, da der skulle bestilles valgplakater, og der ikke lige blev indsat en tekst i designskabelonen.

På Malte Jägers egen Facebook-side kan man dog se, at der på nogle udgaver af plakaten rent faktisk er lykkes at indsætte en tekst, der faktisk giver mening.

Om den unge Jägers plakatstrategi igen bærer frugt, må tiden vise.

Sponsoreret indhold