Malte vækker opsigt: Smider trøjen på sin valgplakat

Der hænger særligt en valgplakat i Kerteminde Kommune, der vækker en del opsigt.

Der hænger særligt en valgplakat i Kerteminde Kommune, der vækker en del opsigt.

Privatfoto

Flere borgere i Kerteminde Kommune kigger nok lige en ekstra gang, når de går forbi Malte Jägers valgplakat.

For siden valgplakaterne til kommunal- og regionsvalget blev hængt op i lørdags, har en bar overkrop med sloganet "et stærkt valg" hængt i kommunens lygtepæle og solet sig i vælgernes blikke. En overkrop tilhørende den 19-årige universitetsstuderende.

- Målet er, at jeg har brug for omtale, for uden omtale kan jeg ikke tale om politik, da jeg stiller op for første gang, fortæller Malte Jäger til SE og HØR.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Malte har båd en valgplakat med og uden bluse på.

Malte har både en valgplakat med og uden bluse på. (Privatfoto)

Malte Jäger, som stiller op til kommunalvalget for Nye Borgerlige, fik idéen til den vovede valgplakat nede i træningscentret.

- Jeg styrketræner en hel del i det lokale motionsventer. Så var der nogle af mine venner, der jokede med det, og jeg tænkte, det var meget sjovt.

- Valgplakaten er jo for sjov, og der er alligevel ikke nogen, der reelt skriver politik på deres valgplakater, uddyber han.

Ødelagte valgplakater

Fra joke til handling. Nu hænger han i hvert fald til alles skue.

Og blikfang - det får han.

Den opsigtvækkende plakat har allerede affødt mange positive reaktioner og kommentarer, men han har også fået flere ubehagelige bemærkninger. Han har også allerede set, af flere af hans valgplakater er blevet ødelagt.

- I Danmark har vi selvfølgelig humor til det, og i Nye Borgerlige mener vi, vi selvfølgelig godt kan lave sjov.

- Jeg har fået masser af kommentarer på Facebook. Nogle i ikke så venlig facon. Jeg overlever nok, men jeg er blevet kaldt useriøst og mange andre værre ord. Det ville være rart, hvis man undersøgte min politik, inden man skrev noget, siger han.

Gør som MEtte F

Malte Jäger frygter nu ikke for, at stuntet kommer til at skade ham og hans politiske karriere.

- Mette Frederiksen har selv lavet noget lignende. Jeg ved ikke, om jeg synes, det er gået godt for Danmark med hende som statsminister, men det er i hvert fald gået meget godt for hende.

Det siger han og henviser til en valgplakat og -pjece med et billede af Mette Frederiksen fra 1998, hvor hun poserer umiddelbart afklædt bag en stor, rød badebold med partibogstavet A på. Billedet er delt på bloggen Ballet Magnifique.

Artiklen fortsætter under opslaget ...

Den unge kandidat garanterer dog for, at når han stiller op for at tale om sine værdier om personlig frihed og om at spare penge på ledelse og administration til fordel for at skattelettelser og flere penge til velfærd, så bliver det altså med blusen på.

- Jeg skal nok lade være med at have bar overkrop til vælgermøderne, og jeg kommer til at være 100 procent seriøs omkring min politik, hvis jeg bliver valgt ind, siger Malte Jäger, der også håber på, han kan være med til at hæve borgernes tillid til kommunens politikere.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close