Nyheder18. november 2021

Malte smed trøjen og blev valgt ind: Valgplakaterne revet væk

Malte Jäger var det sidste navn på stemmesedlen for Nye Borgerlige, men det endte med, at han blev valgt direkte ind i byrådet
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/sh_topfotos_2.png
 Privatfoto

Malte Jäger formåede med sin bare overkrop at gøre sig helt særligt bemærket under den nyligt overståede valgkamp. Og det har muligvis virket.

Den blot 19 år gamle kandidat for Nye Borgerlige til byrådet i Kerteminde Kommune endte med at blive valgt ind.

- Det lå ikke i kortene til at starte med, men jeg kunne godt se med tiden, at sandsynligheden blev større og større, lyder det fra den glade politiker, da SE og HØR fanger ham over telefonen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/image1.png
 Privatfoto

Malte havde både en valgplakat med og uden bluse på. (Foto: Presse-fotos.dk)

Om valgsejren kun kan tilskrives den opsigtvækkende valgplakat, hvor han i kommunens lygtepæle kunne fremvise en skarpt skåret sixpack, kan man for nu kun gisne op.

Plakater revet væk

Der hersker dog ingen tvivl om, at valgplakaterne er mere end almindeligt populære. De er nemlig næsten forsvundet helt fra gadebilledet.

- Jeg kan sige tak til dem, der har fjernet den første halvdel af alle mine valgplakater, siger Malte Jäger.

Især plakaterne uden t-shirt er der ikke mange tilbage af i kommunens lygtepæle. Dog er der også forsvundet en del af hans anden valgplakat, hvor han har en bluse på.

Artiklen fortsætter under opslaget ...

Bar overkrop eller ej, så sikrede Malte Jäger sig 185 personlige stemmer, og dermed er den kandidat fra sit parti, der fik flest stemmer i kommunen. Derfor gik han faktisk fra at være det sidste navn på Nye Borgerliges liste til at få en plads.

Blev kendt på kroppen

Malte Jäger tror nu ikke selv på, at det er overkroppen, der fik ham valgt ind.

- Det er det ikke. På nationalt plan er der sikkert mange, der kender mig for overkroppen, men sådan er det ikke kommunalt, skriver den 19-årige kommunalpolitiker.

- Her blev jeg først kendt for plakaten, men sidenhen kendte folk mig også for mine politiske opslag på Facebook, vælgermøder og en masse politiske arrangementer, jeg har deltaget i. Så de ved, hvad jeg vil, fortsætter han.

Selvom det med hans egne ord er "helt vildt", at han er blevet valgt ind, så var det en dårlig oplevelse politisk for Malte Jäger. For i sidste øjeblik endte det med, at kommunen ikke fik en borgerlig borgmester, som han ellers havde håbet på.

- Nu skal jeg ind og kæmpe for alt det, jeg står for. Men det bliver svært, når vi ikke får en borgerlig borgmester.

Det var nemlig et sandt drama, der udspillede sig Kerteminde Kommune, hvor det endte med, at det var socialdemokraten Kasper Ejsing Olesen, der snuppede borgmesterposten i stedet for kandidaten fra Det Konservative Folkeparti.

- Men jeg vil gøre, hvad jeg kan, for at være borgernes vagthund, hver gang der bliver sløset med deres penge, eller når der er frås i kommunen.

Sponsoreret indhold