Nyheder7. marts 2016

The Usual Suspects: De kongelige blæser på loven

Margrethe og de andre kongelige kan roligt køre for stærkt, parkere ulovligt og krydse lukkede broer

kongelige forbrydere

Forestil dig at kunne begå enhver tænkelig forbrydelse og slippe af sted med det, fordi du er født ind i en helt særlig familie.
Nu har hverken dronning Margrethe eller prins Henrik slået nogen ihjel, men i princippet kan de gøre det uden at komme i nærheden af at skulle på vand og brød. Dronningen har 100 procent immunitet, og så længe Frederik og Joachim holder sig gode venner med mor, kan de også gøre præcis, hvad der passer dem, fortæller kongehusekspert Lars Hovbakke Sørensen til SE og HØR.
– Droningen er helt hævet over loven, men hun kan vælge at straffe de andre i kongehuset. Det har bare aldrig fundet sted. Så skulle der ske noget helt vildt. En kongelig skulle begå mord eller et bankrøveri. Så i realiteten er de alle sammen immune, siger han. Den lukrative ordning, der har fået parkeringsbøder og klip i kørekortet til at forsvinde som dug for solen, stammer fra enevældens tid, hvor kongen havde total magt til at dømme alt og alle.
– Efterhånden som de kongelige mistede den totale magt, sørgede man lige for, at de stadig var hævet over loven i de nye grundlove, der kom, forklarer Lars Hovbakke Sørensen.

Sponsoreret indhold