Nyheder 3. oktober 2018

Fartbølle i retten: Uffe Holm står til at miste kørekortet

Komikeren Uffe Holm har gentagne gange kørt hurtigere end politiet tillader
(Foto: Dan Mariegaard)

Det er kun tre uger siden, at komikeren Uffe Holm lagde sig fladt ned og undskyldte, at han i gentagne tilfælde havde overtrådt færdselsloven.

Danmarks Radio havde gennemgået Uffe Holms meget populære Instagramprofil og fundet en række filmsekvenser, hvor komikeren havde filmet sig selv med sin mobiltelefon, mens han kørte bil.

Og da det foregik med mobiltelefonen i den ene hånd og med den anden hånd på rattet, så er det ulovligt.

Det er ikke tilladt at lave den slags håndholdte videoer, mens man fører et motorkøretøj - helt på linie med, at man heller ikke må tale i håndholdt mobil bag rattet.

- Det sker aldrig igen, sagde Uffe Holm, da DR konfronterede ham med hans gentagne lovovertrædelser.

Om den chamerende komiker med de gode talegaver også kan nøjes med en undskyldning i Retten i Lyngby i dag er mere usikkert.

Her er 42-årige Holm tiltalt for at have kørt for stærkt tre gange fra 2015 til 2017.

Det fremgår af anklageskriftet mod komikeren, som SE og HØR har fået aktindsigt i.

Uffe Holm ankom til retten omkring klokken 10, klædt afslappet i hvide sneaks og jeans. 

- Der er ikke noget at gøre ved det. Der findes jo tog og busser, sagde Uffe Holm, da han ankom til retten uden sin advokat. 

Står det til anklagemyndigheden, så skal Uffe Holm både idømmes bøde og miste sit kørekort for forseelserne.

Og anklagemyndigheden kræver, at frakendelsen af kørekortet bliver ubetinget på grund af det samlede antal forseelser, og fordi Uffe Holm tidligere er blevet frakendt kørekortet betinget og har begået de nye forseelser inden for prøvetiden

Uffe Holm medvirkede i det populære "Zulu Djævleræs" i 2008 og synes at have taget nogle af unoderne fra den lukkede bane med ud i trafikken. (Foto: René Schütze)

De tre fartforseelser, der er omfattet af anklageskriftet, er alle begået i Audi'er, så man må lade Uffe Holm, at han har sans for kvalitet - skal man bryde loven, kan man lige så godt gøre det med stil.

Den største hastighedsoverskridelse fandt ifølge anklageskriftet sted onsdag 15. april 2015 klokken 20.52. 

Her kom Uffe Holm kørende på Helsingørmotorvejen i Hørsholm i den kraftigste af de tre Audi'er - en Audi A6 Avant, 3,0 Tdi med 272 hestekræfter og en topfart på 250 kilometer i timen.

Så hurtigt kørte Uffe Holm dog ikke, mens trods bilens fartpilot kørte han 114 km/t på et sted, hvor den maksimale tilladte hastighed var 80 kilometer i timen på grund af vejarbejde, hvilket fremgik af skiltene på motorvejen.

Dermed overskred Uffe Holm den tilladte hastighed med mere end 40 procent.

Hvis Uffe Holm kendes skyldig, og anklagemyndigheden får sit krav opfyldt, er en golfvogn et af de eneste firehjulede motoriserede køretøjer, Uffe Holm lovligt kan sætte sig bag rattet i, så længe frakendelsen løber. (Foto: René Schütze)

Mandag den 12. oktober 2015 klokken 16.32 om eftermiddagen havde Uffe Holm ifølge anklageskriftet igen for travlt med at komme fra A til B.

Her sad han bag rattet i endnu en Audi A6 Avant 3,0 turbodiesel, men denne gang en model med mindre motorkraft. Komikeren havde ved den lejlighed 'kun' 218 hestekræfter til sin rådighed, hvilket kan sende bilen op på en topfart af 234 kilometer i timen.

Uffe Holm havde igen i dette tilfælde en fartpilot i bilen, men han brugte den ikke til at køre efter reglerne. Han kørte på Kongevejen i sin hjemkommune Fredensborg med 67 kilometer i timen, og da han passerede gennem tæt bebygget område med en maksimal tilladt hastighed på 50 kilometer i timen, var det en overskridelse på mere end 30 procent.

Den sidste af de tre forseelser fandt også sted nord for København, så man må lade Uffe Holm, at han holder sig til sit nærområde, når han bliver taget i at bryde færdselsloven. Denne forseelse fandt sted på Usserød Kongevej ved indkørslen til Lyngsø Allé i Hørsholm fredag den 3. marts sidste år.

Og for Uffe Holm, der tidligere har kørt Porsche, er der tilsyneladende ikke noget alternativ til Audi A6 med turbodiesel. For det var endnu en gang en bil af den type - denne gang dog en sedan 2,0 - komikeren sad bag rattet i.

Bilen med 190 hestekræfter kan skyde en fart af 232 kilometer i timen.

Som i de andre tilfælde var bilen udstyret med fartpilot, men igen blev den ikke brugt til at holde den lovpligtige hastighed, og Uffe Holm kørte ved den lejlighed 70 km/t i en 50-zone, hvilket betød endnu en overskridelse på mere end 30 procent af den tilladte hastighed.

Hvis Uffe Holm kendes skyldig og får frakendt kørekortet, så er det slut med at sidde bag rattet i en bil i et stykke tid for den muntre mand.

En frakendelse af kørekortet levner dog stadig mulighed for, at Uffe Holm kan komme rundt til sine engagementer i Storkøbenhavn ved egen hjælp, da det er ham tilladt at kaste sig i sadlen på en såkaldt 'lille knallert' og tøffe af sted.

SE og HØR var med i retten. Her kan du læse, hvad der skete. 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Sponsoreret indhold